Imatge de les pintades a l'oficina de Caixabank de Barberà de la Conca

Barberà de la Conca denuncia pintades al caixer automàtic i en parets del poble

El consistori reflexiona i diu que «només amb l'esforç de tots serem capaços de mantenir els serveis que tenim en un municipi petit com el nostre»

El poble de Barberà de la Conca s'ha llevat, aquest diumenge 13 de desembre, amb un acte vandàlic contra l'oficina i caixer automàtic de Caixabank del poble, ubicada al carrer Major, així com en diferents racons del municipi.

Un o més individus ha pintat grafitis a la porta de l'oficina de la Caixa i a l'interior, fent malbé el caixer automàtic, així com a les parets exteriors. A més, també han fet pintades en altres punts del municipi, com ara unes escales  o la paret d'una casa. A les pintades s'hi poden llegir diversos insults dirigits a l'entita bancària: «bancos putos», «especuladors de merda», «lladres» o «assassins». 

El consistori diu que vandalisme com aquest perjudica poder mantenir els serveis al poble

Davant d'aquest acte vandàlic, l'Ajuntament de Barberà de la Conca ja ha avisat que denunciarà els fets als Mossos d'Esquadra. A més, des del consistori han volgut fer una reflexió davant d'aquest tipus de vandalisme. Diuen que aquestes pintades demostren «la classe de persones que són» els vàndals i «el zero amor pel poble on viuen». D'altra banda, apunten que «costa molts esforços» que el caixer automàtic continuï al municipi, i que molts pobles de la comarca s'han quedat sense. 

«Penseu en les dificultats que tindria la gent gran que tenim al municipi si aquesta entitat no hi fos» i «penseu en el servei que dona en un municipi petit com el nostre». L'Ajuntament recorda que «sols amb l'esforç de tots serem capaços de mantenir els serveis que tenim: farmàcia, botiga, perruqueria, botiga de detalls, fusteria, agrobotiga, entitat financera... i aquests actes no ajuden». «Pensem en els serveis que tenim i en el poble que tenim, i el que volem tenir en un futur. No siguem còmplices d'aquests energúmens que embruten el poble», sentencien.

A més, des del consistori recorden que les reparacions per actes vandàlics i incívics s'imputen a la partida de Festes i que, per tant, resten diners per a la Festa del Roser i la Festa Major. Per últim, demanen que si algun veí té informació sobre els autors de l'acció vandàlica, que ho faci saber a l'ajuntament.


Comentaris