Radar destrossat a la T-11

El boicot als radars de Tarragona, a càrrec d'un grup independentista

El grup, anomenat 'L'Estaca', ha reivindicat la destrossa de més d'una vintena de radars a les carreteres catalanes

Durant les últimes setmanes s'han produït diversos actes vandàlics per malmetre radars arreu de Catalunya. Ara, tots comencen a estar relacionats i sembla que són provocats pels mateixos autors, un grup autodenominat 'L'Estaca', que ha reivindicat les destrosses.

El grup assegura voler «trencar la normalitat» per poder negociar la independència de Catalunya

El grup 'L'Estaca' està relacionat amb 'Segona Onada', un moviment paral·lel al 'Tsunami Democràtic', i ha fet un comunicat reivindicant aquests actes vandàlics. Asseguren tenir una forta representació a Catalunya i al País Valencià amb l'objectiu de «derogar els límits recaptatoris de velocitat a un elevat nombre de vies catalanes». Defensen el «dret a conduir responsablement» i lamenten «l'ús abusiu de mesures repressores amb finalitat recaptatòria».

Des del seu canal de Telegram han reivindicat la destrossa de deu radars fa tres setmanes al Camp de Tarragona i al Solsonès i asseguren que «les accions es mantindran». Han publicat imatges d'una quinzena de radars destrossats situats a Girona i Lleida, concretament a Santa Coloma de Farners (C-25), Riudarenes (C-63), Vinaixa (N-240), L'Albi (AP-2) i Castelldans (AP-2), entre d'altres.

Una desena de radars trencats a Tarragona

Es tracta d'un moviment que pretén «trencar la normalitat per aconseguir l'alliberament dels presos, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió política, judicial i policíaca com a pas imprescindible per a negociar la independència de Catalunya». Tot i això, no se sap qui hi ha al darrere de 'L'Estaca' ni es coneix si realment està relacionat amb cap associació o partit independentista.

Radar destrossat a la T-11
Un dels radars que 'L'Estaca' va boicotejar a la T-11 | ACN

El primer acte destacat del grup va tenir lloc fa unes tres setmanes, la nit del 18 de novembre, quan van destrossar fins a deu radars de les carreteres del Camp de Tarragona. Tres dispositius es van incendiar i els altres set van ser boicotejats amb pintura o destrosses i es trobaven a la T-11, entre Tarragona i Reus; la C-14, a la Selva del Camp, i carreteres properes a Montbrió del Camp, Valls i Cambrils.

També et pot interessar...


Comentaris