Un camió bolcat a la rotonda de l'avinguda de les Puntes del polígon de Constantí

Bolca un camió cisterna amb estirè al polígon de Constantí

Els Bombers treballen en la retirada del vehicle

Els Bombers de la Generalitat s'han desplegat amb sis dotacions fins a l'avinguda de les Puntes, al polígon de Constantí, on ha bolcat un camió cisterna que transporta estirè. L'avís s'ha donat al servei d'emergències quan faltaven pocs minuts per les set en punt del matí d'aquest dimecres.

En conseqüència de l'accident, la cisterna del camió ha patit una fuita  en una vàlvula de sobrepressió i els bombers han aconseguit contenir el degoteig d'estirè.  Afortunadament, tot i la gravetat de l'incident, el conductor  n'ha sortit il·lès  i no ha patit ferides.

Els Bombers continuen treballant en el lloc de l'accident estudiant la forma de retirar el vehicle pesant. Una de les opcions és aixecar el camió per tornar-lo a lloc, sense fer un transvasament previ de l'estirè, o bé, extraure el líquid de la cisterna a un lloc segur i després aixecar el vehicle pesant.

L'estirè és un compost orgànic derivat del benzè. És un líquid incolor d'aroma dolça que s'evapora fàcilment i sovint conté altres productes químics que li donen un aroma penetrant i desagradable. S'utilitza en la fabricació de productes com el cautxú, plàstics, parts d'automòbils o revestiments de catifes, tot i que la majoria de productes contenen estirè en forma polimèrica, és a dir, poliestirè.