Imatge de l'incendi de matolls que crema al polígon industrial de Constantí

Set incendis consecutius al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre aquest dilluns

Els Bombers ja han extingit sis dels set incendis, a excepció del de Valls

ACTUALITZACIÓ 01/02/2021 a les 21.50 hores

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els Bombers de la Generalitat han informat, al voltant de les deu de la nit, que quasi tots els incendis que des de mig matí han cremat en diversos punts del Camp de Tarragona i l'Ebre estan totalment extingits, a excepció del de Valls.

D'aquesta manera, els dos incendis de Constantí —a la Ferrerota i al polígon industrial—, el de Tarragona, el de Nulles, el de Tortosa i el d'Amposta ja estan apagats. A Valls el foc està estabilitzat i queden 15 dotacions encara a la zona treballant per acabar d'extingir l'incendi. 

ACTUALITZACIÓ 01/02/2021 a les 17.21 hores

Dos nous incendis se sumen als quatre d'aquest matí i migdia a les comarques de Tarragona aquest dilluns. Segons han informat els Bombers, es tracta de dos focs de vegetació a les Terres de l'Ebre, concretament a Tortosa i Amposta.

Pel que fa a l'incendi de Tortosa, els Bombers han rebut l'avís a les 15.11 hores, quan els han alertat d'un foc confinat entre oliveres en una zona del polígon industrial Catalunya Sud. Tres dotacions dels Bombers treballen al lloc dels fets per extingir les flames. Aquest incendi ja està controlat.

Poc després s'ha rebut l'avís d'un altre incendi, a Amposta, en una zona d'arrossars a prop de la carretera TV-3408. El foc ja està frenat per la carretera i un canal i no avança. Hi treballen tres dotacions dels Bombers.

NOTÍCIA 01/02/2021 a les 15.40 hores

Matí mogut per als Bombers al Camp de Tarragona, amb una vuitantena d'avisos que han hagut d'atendre a causa d'incidents provocats per les fortes ratxes de vent que bufa des d'aquesta passada matinada. Des de la nit fins al migdia ja han atès 86 avisos  al Camp de Tarragona. A banda, han treballat en quatre incendis de vegetació que han cremat entre el Tarragonès i l'Alt Camp, concretament dos focs a Constantí, un a Tarragona i un a Nulles.

El primer incendi s'ha declarat a les 11.43 hores a Constantí, a la zona de la Ferrerota,  en un punt proper a les vies de tren. Un total de nou dotacions s'han desplaçat fins al lloc per extingir les flames, que cremen una zona de canyes. El foc està controlat, segons apunten els Bombers, i no ha generat focus secundaris ni ha afectat la circulació de trens.

Un parell d'hores més tard, a les 13.35 hores, els Bombers han rebut l'avís d'un altre incendi a Tarragona, que ha cremat uns 250 metres quadrats de pinassa i sotabosc a tocar de la carretera N-340. Hi han treballat quatre dotacions dels Bombers.

Mitja hora més tard arribava un altre avís per incendi, a Nulles, a l'Alt Camp. Es tractava d'un foc que ha cremat vegetació forestal en un camí proper a la carretera TV-2035. També hi han treballat quatre dotacions, que han extingit el foc.

Finalment, a les 14.23 hores han rebut l'avís d'un quart foc, altra vegada al terme municipal de Constantí, però aquest cop al polígon industrial, entre els carrers d'Alemanya i Bèlgica. Cinc dotacions dels Bombers han acudit al lloc i treballen per sufocar el foc, que crema arbustos i matolls. Pel que fa a aquest foc, està cremant amb alta intensitat i ha generat focus secundaris, tot i que s'ha pogut aturar la línia de la carretera. També hi treballa el Grup d'Actuació Forestal  (GRAF).