Imatge de l'incendi que crema a Tivissa aquest dilluns 26 d'octubre

Extingit l'incendi forestal de Tivissa

Una desena de dotacions terrestres dels Bombers continuen treballant per extingir-lo

ACTUALITZACIÓ 27/10/2020 a les 20.50 hores

Els Bombers han donat per extingit cap a les nou de la nit d'aquest dimarts l'incendi forestal que cremava des de dilluns al migdia a la serra de Tivissa, a la Ribera d'Ebre. Des que s'ha controlat, cap a les deu del matí, deu dotacions dels Bombers, amb GRAE i Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF), han seguit remullat la zona fins que han aconseguit apagar el foc del tot. Segons les darreres informacions dels Agents Rurals, l'incendi ha afectat una superfície aproximada de vuit hectàrees i hauria estat provocat per una negligència en una crema de restes vegetals. De fet, els Mossos van detenir un veí de Tivissa com a presumpte autor d'un delicte d'incendi forestal, que ha quedat en llibertat després de passar a disposició judicial.

Els efectius han treballat intensament en aquest incendi que ha estat condicionat per l'orografia del terreny, de difícil accés, i per la conducció del vent que ha bufat amb intensitat a la zona, segons ha explicat Bombers. El cos es va trobar amb un foc que cremava en alta intensitat i que llençava focus secundaris, fet que els va fer preveure un potencial d’unes 200 hectàrees a l’inici de l’incendi.

El dispositiu d’extinció ha comptat, a més, amb diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, així com membres de les Agrupacions de Defensa Forestal, efectius del Cos d’Agents Rurals i del Sistema d’Emergències Mèdiques.

 

 

ACTUALITZACIÓ 27/10/2020 a les 13.00 hores

Els Bombers han donat per controlatl'incendi forestal que crema des d'aquest dilluns al migdia a la serra de Tivissa, a la Ribera d'Ebre. 10 dotacions terrestres dels Bombers continuen treballant per extingir-lo esperant que afluixi el vent que ha condicionat el comportament del foc des que es va originar. 

 

ACTUALITZACIÓ 27/10/2020 a les 8.50 hores

Els Bombers de la Generalitat han estat treballant en l'incendi forestal de Tivissa durant la nit d'aquest dimarts, fent tasques de remat a punts calents de l'interior del perímetre. Segons apunten, treballen donar-lo per controlat el més aviat possible.

 

ACTUALITZACIÓ 26/10/2020 a les 17.38 hores

L'incendi forestal de Tivissa ha estat culpa d'una negligència en una crema de restes vegetals. Aquesta ha estat la conclusió després de les dades recollides pels Agents Rurals.

ACTUALITZACIÓ 26/10/2020 a les 16.03 hores

Els Bombers de la Generalitat ja treballen amb 61 dotacions, 52 terrestres i 9 aeris. A les 15.46 hores, han donat l'incenci forestal de Tivissa per estabilitzat.

 

ACTUALITZACIÓ 26/10/2020 a les 15.45 hores

L'incendi que està afectant la comarca de la Ribera d'Ebre des de les 13.02 hores continua actiu amb una quarantena de dotacions extingint el foc. L'estratègia que s'ha utilitzat és prioritzant els dos flancs: els mitjans aeris al dret i els terrestres a l'esquerra. 

Amb el foc actiu, es treballa amb l'objectiu de poder estabilitzar el cap de l'incendi i la part alta del flanc dret. Així mateix, els Bombers han demanat a les poblacions de Tivissa i Ginestar que els seus veïns no accedeixin ni als camins ni a les zones pròximes a l'incendi.

A més de les dotacions dels Bombers, també s’han activat 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra i, preventivament, una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Segons les primeres informacions d'Agents Rurals, la superfície afectada provisional és de 8 hectàrees. A més, també han activat el seu comandament amb dues patrulles i l'helicòpter.

 

ACTUALITZACIÓ 26/10/2020 a les 14.45 hores

Els Bombers continuen treballant en l'incendi de Tivissa, on ja hi ha 40 dotacions extingint el foc, amb 7 helicòpters i 4 bombarders. Els bombers estan prioritzant els dos flancs de l'incendi.

NOTÍCIA 26/10/2020 a les 13.45 hores

Imatge de l'incendi que crema a Tivenys aquest dilluns 26 d'octubre
L'incendi de Tivenys crema vegetació agrícola en una finca | @bomberscat

Els Bombers  de la Generalitat estan treballant, el migdia d'aquest dilluns, 26 d'octubre, en dos incendis diferents que cremen a les Terres de l'Ebre, concretament a Tivenys, al Baix Ebre, i a Tivissa, a la Ribera d'Ebre.

Segons han informat els Bombers, han rebut l'avís del primer incendi al voltant de tres quarts de dotze del migdia, concretament a les 11.47 hores, quan els han alertat d'un foc que cremava vegetació agrícola al terme municipal de Tivenys, en una finca propera a la carretera T-301. Per a aquest incendi s'han activat un total de 7 dotacions, 6 de terrestres i un d'aèria. El foc ja està controlat i crema matolls i herba seca.

Pel que fa al segon incendi actiu, s'ha declarat poc després de la una del migdia, a les 13.02 hores, i crema vegetació forestal a la zona del paratge de Canterelles, al terme municipal de Tivissa. De moment s'han activat una trentena de dotacions dels Bombers de la Generalitat. D'aquestes, 11 son àrees: 7 MAER i 4 avions de vigilància i atac (AVA), que estan duent a terme les tasques d'extinció de les flames. 


Comentaris