La borrasca Glòria provoca diversos desperfectes a les platges de Tarragona

La violència del mar ha fet desaparèixer una quantitat important de sorra en aquests espais, que s'han vist també afectats per l'arribada de sediments i brutícia a primera línia de la costa
El temporal ha deixat a les platges de Tarragona diversos desperfectes i brutícia. | Cedida

 

Les platges de Tarragona han patit les conseqüències del temporal d'aigua i vent que des de dilluns està afectant el conjunt de Catalunya. La crescuda de l'aigua ha comportat una disminució important de la sorra i ha portat molts sediments i brutícia a primera línia de la costa. Els serveis municipals treballen des de primera hora del matí per retirar la sorra dipositada als carrers adjacents de les platges de la Móra i l'Arrabassada amb l'objectiu de retornar la normalitat en aquestes zones com més aviat millor.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

A la majoria de platges, la borrasca Glòria també ha provocat el trencament de les passarel·les d'accés a la sorra i la desaparició de papereres. També està malmès el sistema de subministrament d'aigua de les dutxes. A la platja de la Móra, per exemple, aquest matí han aparegut una quantitat molt important d'algues, mentre que a la platja Llarga, la llevantada va afectar una canonada. En aquesta afectació, tècnics d’Ematsa estan treballant durant tota la jornada per restablir-la avui mateix. L'àrea compresa entre la línia de ferrocarril i la platja es troba sense servei i s’està distribuint aigua embotellada al veïnat afectat.

 

El conseller de Neteja, Jordi Fortuny, ha afirmat que «l’afectació a les platges de la ciutat ha estat important i tardarem dies a fer possible que aquests espais retornin a la normalitat». Fortuny ha afegit que «ara el més important és disposar d’una avaluació completa dels danys per, a partir d’aquí, garantir tots els recursos necessaris per fer possible que la ciutadania pugui gaudir de l’aigua, la sorra i les zones de l’entorn».

 

El camp de futbol de la Granja, afectat

El temporal d'aquests dies també ha tingut altres afectacions en diverses zones de la ciutat. A Ponent, al camp de futbol municipal de la Granja, el fort episodi de vent viscut ha afectat les instal·lacions esportives. Concretament, una tanca metàl·lica va cedir davant la força del vent, mentre que també es van produir desperfectes en la instal·lació elèctrica de la zona del bar. Aquest equipament esportiu, cal recordar, ha patit també dos robatoris en el darrer mes.

 

El vent també ha provocat afectacions al camp de futbol municipal de la Granja. | Cedida

 

D’altra banda, segons informa l'Ajuntament, tècnics d’Ematsa van realitzar a la Parta Baixa i la zona d’Entrevies, en previsió per les alertes de pluja intensa, una neteja especial dels embornals i s’està fent seguiment de la situació. A la resta de la ciutat també es va fer seguiment constant. Dimarts al vespre, es va produir una afectació al subministrament d’aigua a Rodolat del Moro provocada per l’incendi en una estació d’Endesa a Els Pallaresos. Es va restablir el servei en 30 minuts.

 

El Pla d'Actuació Municipal (PAM) continua activat en fase d'alerta per risc d'onatge. Aquest matí s'ha desactivat per risc de vent. La previsió meteorològica preveu noves pluges aquesta tarda a la ciutat. El Fòrum de la Colònia, el Passeig Arqueològic i l'Amfiteatre, que romanien tancats des d'ahir al matí, han reobert les portes a les 15 hores i mantindran el seu horari habitual.

Més notícies de la categoria Successos