Calafell contractarà seguretat privada per lluitar contra les ocupacions

El consistori busca una manera més efectiva de detectar les ocupacions

La lluita contra les ocupacions conflictives d'habitatges a Calafell continua, i des del consistori han anunciat aquest dilluns 9 de març una nova mesura. L'alcalde, Ramon Ferré, ha avançat en declaracions a la Cadena Ser que des del consistori s'aposta per la contractació de vigilància privada, que reforçarà el treball que ja desenvolupen els cossos policials. Amb aquesta actuació, es busca una efectivitat més gran en la lluita contra l'ocupació.

Es tractaria d'una mesura similar a la que va fer l'Ajuntament del Vendrell durant diversos estius (però no l'any passat) per combatre la venda il·legal al Passeig Marítim. Els vigilants de seguretat eren els encarregats d'avisar a la policia i els Mossos d'Esquadra quan arribaven nous venedors del 'top manta' a la façana marítima. A Calafell, la seguretat privada vigilarà aquells blocs susceptibles de ser ocupats, de manera que es pugui actuar amb rapidesa si hi ha algun intent.

 

Eviten la reocupació d'un bloc a Calafell

Precisament la setmana passada, la policia de Calafell va poder evitar que es tornés a ocupar un bloc del carrer de Joan Miró, que havia estat desocupat a finals de gener, després d'un gran operatiu policial que va acabar amb diversos detinguts en dos edificis del nucli del Poble. Tot i que els habitatges es van tapiar, diverses persones van intentar tornar a ocupar-ne un d'ells la setmana passada, però la ràpida actuació dels agents ho va impedir.

El Pacte de Berà, contra les ocupacions

Calafell és un dels municipis que més pateix l'ocupació conflictiva d'habitatges, però no és l'únic de la zona. Per aquest motiu, el passat 11 de febrer es va impulsar una nova trobada del Pacte de Berà, en aquest cas orientada a prendre mesures conjuntes per combatre aquestes ocupacions. Els integrants del pacte remarquen que moltes de les últimes ocupacions tenen un marcat perfil delinqüencial, amb el qual provoquen nombrosos conflictes veïnals.

"🔴ATENCIÓ: El suposat cas de coronavirus que va fer tancar el CAP Torredembarra" "😱El perillós pou no senyalitzat a Reus que quasi causa una tragèdia"