Calafell tapia un dels blocs ocupats, però apareixen més ocupes a dins

Moments de tensió entre els ocupes, els veïns i la policia
L'Ajuntament ha tapiat el bloc del carrer de Joan Miró, però ha hagut de fer marxa enrere. | Ajuntament de Calafell
 

L'actuació policial que Mossos d'Esquadra i la policia de Calafell han fet aquest dimecres 29 de gener en dos blocs ocupats del nucli del Poble —i que ha acabat amb sis detinguts i set identificats— ha tingut un segon episodi a primera hora de la tarda. Després de les detencions, operaris de l'Ajuntament de Calafell han procedit a tapiar l'entrada del bloc situat al carrer de Joan Miró, que havia quedat buit.  

Just en aquell moment, i segons han informat des del consistori, quatre persones haurien tornat a accedir a l'edifici pel terrat. Quan la porta d'entrada ja estava tota tapiada, els quatre nois han sortit a la finestra i han recriminat que els haguessin tancat a dins. Diverses dotacions de la policia i els Mossos han arribat al lloc dels fets i hi ha hagut moments de tensió entre la policia, els veïns i els ocupes, que fins i tot haurien llençat algun objecte al carrer.

 

Marxen els quatre ocupes

Com que la llei no permet que es tapiïn pisos si hi ha persones a dins, des del consistori han tornat a treure els maons. Després de moments de molta tensió, en els quals hi ha hagut amenaces verbals a veïns per part dels ocupes, aquests han sortit de l'edifici. La policia els ha identificat i, després de comprovar que el bloc estava buit, han tornat a tapiar-lo.   

 

Sis detinguts i set identificats

Les detencions que s'han fet al matí estaven relacionades amb els nombrosos robatoris que hi ha hagut les últimes setmanes al municipi. Els cossos policials s'han endut tretze persones per prendre'ls declaració, tot i que només sis han quedat detingudes. Un dels blocs està situat a la rambla Mossèn Jaume Tobella i l'altra al carrer de Joan Miró. L'Ajuntament vol tapiar els pisos quan estiguin buits, d'acord amb la Sareb, que n'és l'entitat bancària propietària. 

En total s'han detingut sis persones i identificat set més. | Mossos d'Esquadra

"🔴 ATENCIÓ: La bretolada que s'han trobat diversos veïns de TGN en els seus vehicles" "❗L'home de Reus 'obsessionat' amb el 112 que s'enfronta a presó"