Cinc joves intenten ocupar una casa a Roda de Berà i s'hi atrinxeren

La Policia Local del municipi ha tingut una setmana moguda i ha fet nou detencions en set dies

Imatge dels vehicles policials a Roda de Berà.
Imatge dels vehicles policials a Roda de Berà. | TarragonaDigital
31 de gener del 2023
Actualitzat el 15 de febrer a les 16:40h

La passada setmana ha estat molt moguda a Roda de Berà, amb la detenció de fins a nou persones per part dels agents de la Policia Local. Segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat, els arrestos han estat per diversos delictes: un per violència domèstica; cinc més per violació de domicili i resistència i desobediència greu contra els agents de l’autoritat; i tres persones per ordres de crida i cerca per entrar a presó.

 

A més a més, els policies també han instruït tres atestats per delictes contra la seguretat viària, en el marc dels controls en els accessos als barris de Roda de Berà.

 

Violació de domicili

La matinada del passat divendres, la Policia Local va rebre una trucada d’un agent fora de servei que alertava de la presència de sis persones a l’interior d’un habitatge del carrer Lola Anglada que no eren reconegudes per la resta de propietaris d'habitatges contigus, però que sí que van ser reconeguts per l'agent fora de servei en ser joves reincidents.

 

Els cinc joves, acompanyats per una noia menor d’edat, parella sentimental d’un d’ells, ocupen il·legalment un xalet del carrer Ramon Casas i recentment van rebre una notificació de desnonament, motiu pel qual havien intentat trobar un nou habitatge per continuar ocupant. En rebre l’avís de l’agent, i gràcies també a la col·laboració d’una ciutadana, es van comissionar dues patrulles policials.

 

Els joves, en detectar la presència dels agents es van atrinxerar dins de l’habitatge, una segona residència el propietari de la qual també va ser avisat perquè interposés una denúncia. Davant les amenaces d’autolesió dels joves i la negativa de col·laborar-hi, es va demanar suport al cos de Mossos d’Esquadra.

 

Després d’un forcejament, les diferents dotacions van aconseguir accedir a l’interior de l’habitatge i van identificar els ocupants, sis joves d’entre 17 i 25 anys. Els cinc majors d’edat van ser detinguts per un suposat delicte de violació de domicili, atemptat i resistència greu a l’autoritat, mentre que la menor, un cop informada la Fiscalia de Menors de Tarragona, va ser entregada a la seva família.

 

Detinguts per ordre de crida i cerca

Quant als detinguts per tenir ordres de crida i recerca, la primera detenció es va fer el passat dilluns 23 de gener, quan l’individu, veí del Vendrell, condemnat per un delicte d’agressió sexual, va acudir a les dependències policials per recollir una citació i en ser identificat va ser detingut. Els altres dos, veïns de Roda de Berà, van ser detinguts el dimarts 24 i el passat divendres 27, per un delicte de violència masclista, i per un delicte contra la seguretat viària, respectivament.

 

Violència domèstica

Diumenge a la tarda, la Policia Local va rebre una trucada d’un jove de 16 anys demanant ajuda als agents. El seu oncle, un veí de Roda de Berà de 43 anys, havia accedit a l’interior del seu domicili i estava amenaçant de mort amb un ganivet al seu avi i a ell mateix.

 

L’home, que també té una ordre d’allunyament sobre la seva parella sentimental, va ser detingut com presumpte autor d’un delicte d’amenaces amb arma blanca, traslladat al cos de Mossos d’Esquadra i posat a disposició judicial.

 

Delictes contra la seguretat viària

Finalment, en els diferents controls policials que els agents efectuen als accessos dels barris de Roda de Berà, es van denunciar tres persones per delictes contra la seguretat viària. El primer d’ells, un home de 63 anys, per conduir amb una taxa d’alcohol en aire espirat de més de tres vegades el màxim permès, de 0,88, enxampat en un control a l’accés al barri del Francaset.

 

També va ser denunciat un veí del Vendrell de 22 anys per conduir sense haver obtingut mai el carnet i un altre, un rodenc de 76 anys, per conduir amb el permís retirat per la pèrdua total de punts.