URGENT

Una veïna de Barcelona, primer cas de coronavirus a Catalunya

ÚLTIMA HORA

Dos possibles casos de coronavirus al Baix Penedès, investigats

Una connexió il·legal provoca un nou tall d'aigua a Segur de Calafell

Ha quedat afectada la zona de muntanya del nucli calafellenc
Calafell va començar a eliminar connexions il·legals a la xarxa d'aigua el passat octubre. | Ajuntament de Calafell
 

La zona de muntanya de Segur de Calafell ha patit un nou tall del subministrament d'aigua aquest dimecres 8 de gener al migdia. Segons ha informat l'Ajuntament de Calafell, el tall s'ha produït per un intent de connexió il·legal a la xarxa d'aigües. Els operaris de l'empresa que s'encarrega de la gestió del servei d'aigua, Sorea, han treballat de manera immediata per resoldre la incidència i poder restablir el subministrament.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Des del consistori ja havien avançat que esperaven que el tall no fos llarg, i a les 14.25 hores han informat que s'havia restablert el subministrament. Aquest tall arriba només tres dies després que s'haguessin resolt els problemes de subministrament derivats del trencament d'una canonada a l'Ampolla del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). A Calafell, les zones més afectades van ser les de Segur muntanya i Valldemar, on es van haver de posar dipòsits provisionals per la manca d'aigua.

 

Contra les ocupacions conflictives

El passat mes d'octubre, l'Ajuntament de Calafell va començar una actuació contra les ocupacions d'habitatges que es consideraven incíviques i conflictives. Aquesta consistia a tallar l'aigua de les connexions il·legals que es detectessin en aquests habitatges, tapant-ho amb formigó per impedir que es poguessin tornar a fer les punxades. El consistori va calcular que hauria d'actuar en prop de 300 habitatges ocupats, molts d'ells al nucli de Segur de Calafell.

 

A finals del mes d'octubre fins i tot es va tallar l'aigua en un bloc sencer del carrer del Po, a Segur de Calafell, que estava totalment ocupat i, segons l'Ajuntament, creava conflictes amb el veïnat. Deixant sense aigua aquests habitatges, el consistori creu que també es resoldran altres problemes d'incivisme que van relacionats, com ara la tinença incorrecta d'animals, la brutícia o el cultiu de marihuana.