«Aquí tenim la conseqüència de l'abandonament que patim a Tarragona»: el vídeo viral dels focs al Priorat

Un vídeo del col·lectiu Revolta Pagesa posa de manifest l'abandonament que pateix la comarca i el Camp de Tarragona i el relaciona amb els incendis al Priorat

Imatge de l'incendi vist des de Gratallops, aquest dijous 12 de setembre
Imatge de l'incendi vist des de Gratallops, aquest dijous 12 de setembre | ACN
13 de setembre de 2024, 09:27
Actualitzat: 9:56h

La sequera i el fort vent que bufava aquest dijous 12 de setembre han sigut els principals obstacles -i fins i tot, perills per als efectius- en les tasques d'extinció dels dos incendis que afecten, des d'ahir a primera hora de la tarda, la comarca del Priorat. Malgrat tot, la disminució en la intensitat del vent, ja aquest divendres, ha fet que els Bombers tinguin bones perspectives després d'una nit de treballs exhaustius.

Es preveu que l'incendi a Porrera es doni per estabilitzat al llarg d'aquest matí i el foc a Cabacés ja crema amb menys força. Encara que tot sembla apuntar, segons expliquen els Agents Rurals, que la caiguda de les línies elèctriques hauria estat l'origen de les flames, la gran superfície afectada -més de 100 hectàrees a Cabacés- i la preocupació pel Parc Natural de la Serra del Montsant han posat sobre la taula la greu problemàtica que viu el territori, on ni les pluges d'aquest mes de setembre han sigut suficients per als pantans de Siurana i Riudecanyes.

De fet, el col·lectiu Revolta Pagesa ha denunciat a través de les xarxes socials que, malgrat el treball a contrarellotge dels Bombers, la falta d'aigua i el vent són dos problemes. "Hem de recordar que en aquesta zona tenim tres pantans buits i diversos pobles s'estan abastint d'aigua amb cisternes; no tenim aigua per a la gent, ni per a la pagesia i, ara, ni per als dos incendis", han alertat.

La Vilella Baixa i la Bisbal de Falset van passar més de dos mesos sense aigua l'any 2023 i fins al maig d'enguany, la Vilella no va abandonar les garrafes per tornar a tenir subministrament. Els talls d'aigua continuen a l'ordre del dia i la Morera de Montsant també va haver de recórrer a aquesta "solució" extrema fa unes setmanes.

Arxivat a