Cop al tràfic de drogues a Tarragona: diverses detencions a Campclar

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana desmantellen un punt de venda de drogues al detall

Alguns dels efectius dels Mossos d'Esquadra que han participat en l'operatiu policial al barri de Campclar.
Alguns dels efectius dels Mossos d'Esquadra que han participat en l'operatiu policial al barri de Campclar. | Mossos d'Esquadra
24 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 11:00h
Agents dels Mossos d'Esquadra, conjuntament amb efectius de la Guàrdia Urbana, han detingut aquest dimarts al matí al barri de Campclar de Tarragona un menor d'edat i cinc dones i tres homes, d'edats compreses entre els 18 els 71 anys, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal i defraudació de fluid elèctric.
 
Durant mesos d'investigació, la policia catalana de detectar que en la mateixa escala on vivia la principal investigada, hi havia tres domicilis més on s'emmagatzemava i distribuïa droga al detall. Les vigilàncies policials vinculaven aquests pisos a un altre clan familiar molt actiu en el tràfic de drogues.

Amb tots els indicis incriminatoris per obtenir les ordres judicials, agents d'ambdós cossos policials han realitzat de matinada quatre entrades i perquisicions en els habitatges de Campclar relacionats amb el cas.

Aquestes entrades s'han saldat amb nou detencions, quatre d'elles d'un clan i cinc d'un altre, s'han intervingut més d'11 mil euros en efectiu i 127 dosis de cocaïna i heroïna preparades per a la venda al detall.

L'operatiu també ha permès la desarticulació de quatre punts del barri molt actius de tràfic de droga liderats per dos clans familiars diferents.
 

L'operatiu policial s'emmarca en el Pla de Barris

En el dispositiu que s'ha dut a terme aquesta matinada han participat efectius de les unitats d'Investigació, Seguretat Ciutadana, del Grup de Delinqüència Urbana, ordre públic, unitat de Drons i agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona amb la seva unitat de Canina.

Aquest operatiu policial s'emmarca en el Pla de Barris que ha permès efectuar, en gairebé tres anys, més de 30 entrades i perquisicions de forma conjunta entre mossos i Guàrdia Urbana de Tarragona. 

Els vuit detinguts i detingudes majors d'edat passaran en les pròximes hores a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona. Pel que fa al detingut menor d'edat, passarà a disposició de la Fiscalia de menors.