El Port va activar el seu pla d'autoprotecció en fase d'alerta arran de l'explosió química

Els vehicles situats en els terrenys portuaris més pròxims a la zona de l'explosió van quedar totalment arrasats

La greu explosió química d'aquest dimarts, 14 de gener, a darrera hora de la tarda, es va produir a la planta de l'empresa IQOXE, al polígon químic a tocar dels terrenys de l'Autoritat Portuària de Tarragona. El Port va activar el seu pla d'autoprotecció en fase d'alerta arran dels fets i els responsables de seguretat, inclosa la policia portuària, es van desplaçar a l'àrea de coordinació instal·lada per les autoritats pertinents.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La proximitat de la zona de l'explosió als terrenys portuaris va provocar que les autoritats del Port es posessin a disposició de la Generalitat i Bombers, fent servir els seus canals de comunicació per fer-se ressò dels missatges de Protecció Civil. Així mateix, en el moment que es va decretar el confinament, els pocs treballadors que quedaven, a aquelles hores, a les oficines de l'Autoritat Portuària van seguir les instruccions de Protecció Civil. 

 

 

 

Bergé envia els treballadors a casa

Aquest matí de dimecres, 15 de gener, poques hores després de l'explosió, l'empresa de transport marítim, Bergé, que havia començat l'operativa amb normalitat, decidia, després d'una reunió de personal, enviar els seus treballadors a casa. Bergé és l'empresa que fa l'operativa de cotxes des del moll de Castella i la seva proximitat a Dow, una química que havia rebut la instrucció d'operar amb prudència, els ha fet decidir enviar el seu personal a casa.

 

Ara bé, els vehicles que el Port té ubicats a tocar de la Universitat Laboral, molt a prop de la zona de l'explosió d'IQOXE, s'han vist greument afectats, algun d'ells pràcticament arrasat, per l'onada expansiva de l'explosió.

 

 

"Els experts de la URV analitzen l'explosió i descarten l'emergència tòxica" "🚔 La denuncia del sindicat dels Mossos USPAC sobre l'explosió química de la Canonja"