Denunciats per recol·lectar llentiscle en un espai protegit al Baix Camp

El Seprona ha intervingut prop de mitja tona d'aquest arbust que s'havia collit de forma clandestina al terme municipal de Pratdip

El Seprona de la Guàrdia Civil ha intervingut prop de mitja tona de llentiscle collit de forma clandestina a Pratdip.
El Seprona de la Guàrdia Civil ha intervingut prop de mitja tona de llentiscle collit de forma clandestina a Pratdip. | Guàrdia Civil
11 de gener del 2024
Actualitzat a les 15:02h
Agents del Seprona de la Guàrdia Civil han intervingut 465 quilos de llentiscle recol·lectat en un espai d'interès natural protegit a Pratdip (Baix Camp). Avisats per l'Agrupació en Defensa Forestal del poble, els agents van localitzar tres homes que haurien collit i empaquetat l'arbust de forma clandestina en un dels boscos del terme municipal.

Els presumptes autors dels fets han estat denunciats per incomplir la normativa de patrimoni natural i de biodiversitat, a més d'accedir al medi natural amb una furgoneta sense cap habilitació administrativa.

Les denúncies, segons ha explicat la Guàrdia Civil, es remetran al departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. El llentiscle intervingut s'ha entregat a la deixalleria municipal per ser destruït.