Imatge del Coco, el gat maltractat a Figuerola del Camp, amb diverses ferides a la cara

Denuncien un «maltractament brutal» amb una arma de balins contra el gat d'una família de Figuerola del Camp

Algú va retenir el gat i li va disparar fins a 12 vegades al cap i la cara

«Aquests fets ultrapassen una línia vermella que no hauria de traspassar-se en cap cas». Així és com l'Ajuntament de Figuerola del Camp ha qualificat els fets que han passat al seu poble recentment. Una família veïna del municipi ha denunciat que un o diversos individus han maltractat «de forma brutal» el seu gat, el Coco.

La família i el consistori denuncien el violent atac que ha patit el pobre animal indefens, que va arribar a casa seva després de ser maltractat amb diverses ferides provocades per una arma de balins, sobretot al cap. «Evidentment, el gat va ser lligat o retingut d'alguna forma» perquè no es mogués mentre el maltractaven, denuncien.

«El Coco va arribar a casa seva amb tres balins dins la cara, amb un d'ells que li havia entrat per l'ull», explica la família del gatet, qui afirma que el veterinari va comptar fins a 12 ferides externes, totes a la cara i al cap. «No entenc quina mena de personatge i amb quina finalitat pot haver fet això», remarca. 

«Esperem que serveixi aquest escrit de rebuig, per fer reflexionar a tot-hom, però sobretot a la persona o persones que ho han fet, també als seus familiars i amics, que sabran si a casa hi ha cap arma d’aquestes característiques, i tothom en general, perquè estiguem al cas», ha declarat l'Ajuntament de Figuerola del Camp en un comunicat que ha fet arribar als veïns. «No abaixem la guàrdia, i denunciem qualsevol acte d’incivisme que vegem, i sobretot fets com aquest que ultrapassen una línia vermella que no hauria de traspassar-se en cap cas», sentencia el consistori.