Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Nacional

La Policia Nacional desarticula una banda que empadronava estrangers de forma il·legal al Camp de Tarragona

En un mateix domicili va arribar a haver fins a 81 persones empadronades alhora

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La Policia Nacional desarticula, a Tarragona, una  banda criminal  que empadronava massivament a estrangers de manera fraudulenta. La majoria dels beneficiats es trobaven en  situació irregular i constar al padró tenia com a objectiu poder optar a beneficis socials o poder tramitar el permís de residència.

El passat mes d'agost, els agents van iniciar una investigació arran del coneixement d'un ús  fraudulent de certificats d'empadronament per realitzar diversos tràmits oficials, quan els suposats sol·licitants no haurien residit  mai als domicilis citats, acreditant falsament una residència  per obtenir  beneficis socials i econòmics.

81 persones empadronades, suposadament, en un mateix domicili

La investigació va descobrir una situació ben estranya a dos habitatges  del barri de la  Floresta i dos més de Torreforta. En un d'ells havien arribat a constar registrades fins a  81 persones de manera simultània, arribant a un total de 143 altes irregulars detectades.

La Policia Nacional va identificar una persona com a suposat responsable, que exercia d'intermediari i cobrador de les dues parts implicades. Per una banda, es dedicava a captar persones interessadescedir  el seu habitatge i, per l'altra, persones que volguessin contractar aquests serveis per obtenir algun certificat, tot a canvi d'un mòdic  preu.

Entre 50.000 i 100.000 euros de benefici

Segons detalla el cos policial, el preu  per una alta falsa al padró municipal  arribava als 500 euros. Amb aquesta activitat, els presumptes estafadors haurien acumulat més de  50.000 euros, però la xifra podria ascendir fins als  100.000 euros.

A banda del registre al padró, la banda també s'encarregava d'altres gestions, com el manteniment de l'alta i l'obtenció de la Targeta Sanitària del Servei Català de Salut.

Malgrat tot, els  tentacles de la xarxa arribaven fins més enllà de la capital tarragonina, on la captació d'estrangers, la majoria d'origen Marroquí, s'estenia a poblacions com  Salou, Reus, Lleida, Múrcia i inclús a persones acabades d'arribar de l'estranger.

El cos de la Policia Nacional ha acabat detenint 15 persones, als qui se li imputen els delictes de falsedat documental, afavoriment de la immigració irregular, amenaces, coaccions i pertinença a organització criminal.

El jutge va decretar l'ingrés a presó provisional, entre els quals es troba el suposat  líder intel·lectual i promotor de la banda. La investigació, però, segueix oberta per intentar constatar gairebé un  centenar  de delictes, derivats de la trama principal.