Imatge de droga i diners incautats per la Policia Nacional

Desarticulen un grup criminal que venia droga a Lleida i Osca des del Vendrell

La policia intervé més de quatre quilos de droga | La cocaïna rosa, la nova droga entre la classe alta

Agents del cos de  Policia Nacional de la demarcació de Tarragona, juntament amb altres de les demarcacions de Lleida i  Osca, han desarticulat al Vendrell  una banda que es dedicava, presumptament, al  tràfic  de diverses substàncies estupefaents.

Entre els cinc detinguts  a l'operació hi hauria el cap de l'organització, que tot i que operava des de la capital del Baix Penedès, tenia establerta una  xarxa de distribució de substàncies amb diferents punts de les províncies de Lleida i Osca.

S'han realitzat  sis escorcolls en quatre domicilis i  dos bars  del Vendrell, així com un altre en un domicili de Valls, en els quals s'ha trobat més de  quatre quilos de diferents drogues, com cocaïna, heroïna, haixix i cocaïna rosa, entre altres.

Locals comercials per blanquejar els diners

Es tracta d'una operació iniciada el mes de febrer, arran d'un altre operatiu a les comarques de Lleida on els agents de la  Policia Nacional  van notificar que l'origen de les substàncies  podria ser el municipi vendrellenc, on el màxim responsable de l'organització s'hi trobaria establert.


Segons detalla la Policia Nacional, els membres d'aquesta xarxa  van comprar diversos  locals comercials  a la localitat, on posteriorment s'hi establiria una  cadena hostalera, per blanquejar els diners de la droga.


Després d'identificar i localitzar els integrants de la banda, es va procedir a praticar  detencions  i escorcolls a les localitats del Vendrell i Valls.

La cocaïna rosa o 'Nexus', la nova droga dels rics

Una de les substàncies que han estat confiscades en els registres és l'anomenada cocaïna rosa  o 'Nexus'. Segons detalla el cos policial, és una substància  molt popular entre la classe alta, ja que el seu valor  al mercat negre gairebé  duplica  el valor de la cocaïna tradicional. És un tipus de droga que deriva de l'amfetamina i produeix efectes semblants als del MDMA o l'LSD.


Concretament, les quantitats de les substàncies intervingudes són:  1.462 grams de cocaïna; 1275 grams de cristall; 662 grams  de cocaïna rosa (Nexus), 567 grams d'heroïna; 284 grams d'haixix; 41 grams d'speed, 22 grams de marihuana i 1.067 grams de substància de tall.


A banda de la droga, també es van confiscar més de 45.000 euros en efectiu, bàscules de precisió, envasadores per a la manipulació de la droga, tres vehicles i una moto.


De les cinc persones detingudes com a autores d'un presumpte delicte  contra la  salut pública i pertànyer a una organització criminal, quatre d'elles comptaven amb antecedents policials per delictes similars i han entrat a  presó provisional.