Descarrila un tren de mercaderies a Falset

S'ha tallat la circulació de trens a la línia R15 entre Móra la Nova i Reus

Imatge del tren que ha descarrilat a l'estació de Marçà-Falset.
Imatge del tren que ha descarrilat a l'estació de Marçà-Falset. | ACN
22 d'agost del 2023
Actualitzat a les 15:55h
Nova incidència a la línia ferroviària catalana. En aquesta ocasió s'ha tallat la circulació de trens a la línia R15, entre Móra la Nova i Reus, per un descarrilament d'un tren de mercaderies.

Segons ha avançat ProteccióCivil, els fets han tingut lloc a l'estació de Marçà-Falset i s'ha activat en prealerta el pla Ferrocat. Els fets han tingut lloc a la una del migdia, moment en què els serveis d'emergències han rebut la trucada alertant sobre els fets.

El segonvagó del tren de mercaderies no perilloses ha descarrilat després de patir la sortida d'un eix entre Marçà-Falset i els Guiamets i el tercervagó també ha patit danys. Des de ProteccióCivil asseguren que no hi ha ferits i de moment els Bombers de la Generalitat i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no s'ha activat.

Tècnicsd'Adif i Renfeinvestiguen les causes i s'han activat equips humans i materials per encarrilar el tren de mercaderies. A banda, s'està gestionanttransport alternatiu per carretera entre Móra la Nova i Reus.

Pels volts de les dues del migdia, el pla Ferrocat ha quedat desactivat. Des d'Adif s'ha informat que un tren procedent de Madrid amb destinació a l'estació de Sants de Barcelona arribarà a Reus per recollir els viatgers que han hagut de fer el tram entre Móra la Nova i Reus per carretera.