Descobreixen un nou 'bosc de marihuana' a Prades: un valor de més de 100.000 euros al mercat

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat la plantació, amb més de 4.100 plantes, i han detingut els seus dos responsables

Imatge de diversos policies a la plantació de marihuana descoberta a Prades.
Imatge de diversos policies a la plantació de marihuana descoberta a Prades. | Mossos d'Esquadra
29 d'agost del 2023
Actualitzat a la 13:58h
Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns dos homes, de 29 i 31 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, en la modalitat de tràfic de drogues. Els arrestos es van fer en el marc del desmantellament d'una plantació de marihuana, ubicada en una zona boscosa del terme municipal de Prades, amb més de 4.100 plantes.

Segons ha informat la policia catalana, arran del patrullatge de prevenció i les gestions portades a terme per les unitats de seguretat ciutadana, es va tenir informació que en una zona boscosa del municipi de Prades hi podia haver una plantació de marihuana.

Dilluns al matí, els mossos van establir un dispositiu especial d'intervenció i van adreçar-se a la zona, ubicada dins de l'Espai d'Interès Natural de les Muntanyes de Prades. Al lloc hi van localitzar un campament amb tendes de campanya on van detenir dos homes, responsables de la plantació.
 

Més de 4.000 plantes i 18 quilos de cabdells

La infraestructura constava de quatre bancals, dues basses per la recollida d'aigua destinada a regar la plantació, una zona on assecaven els cabdells i un espai amb tendes on vivien els dos detinguts.

Per poder instal·lar la plantació, els traficants havien talat i desforestat una zona boscosa important. Per aquest motiu, els mossos també van intruir diligències per un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient.

En total, a la plantació hi havia 4.108 plantes d'una alçada entre 1,5 i els 2 metres. Els mossos van intervenir 18 quilos de cabdells i van destruir les plantes, prèvia autorització judicial.

Cal destacar que els 18 quilos de cabdells tindrien un valor al mercat il·legal de prop de 108.000 euros. Ara bé, la plantació desmantellada tenia una capacitat de producció més elevada i hauria pogut produir marihuana per valor d'uns 2 milions d'euros l'any.

Els dos detinguts passaran durant les pròximes hores a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Reus.