Desmantellada a Riudoms una plantació 'indoor' de marihuana amb més de 900 plantes

Mossos, Guàrdia Civil i Guàrdia Municipal van participar dijous en l'operatiu policial | Hi ha un detingut
Mossos, Guàrdia Civil i vigilants municipals van participar dijous en l'operatiu policial | Cedida

Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb agents de la Guàrdia Civil i amb la col·laboració de la Guàrdia Municipal de Riudoms, han detingut un home de 23 anys i nacionalitat sèrbia com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Segons ha explicat la policia catalana, la investigació va començar a principis del 2020 quan un agricultor del terme municipal riudomenc va explicar a la Guàrdia Civil els problemes que la seva finca estava patint en relació amb la fluctuació d’energia elèctrica. Amb l’ajuda de mitjans tècnics policials i amb l’assessorament de l’empresa subministradora d’electricitat es va arribar a la conclusió que, en alguna finca propera, es podria estar cometent alguna mena delicte relacionat amb el consum desmesurat d’energia elèctrica. Immediatament, es va iniciar una recerca encaminada a aclarir els fets.

Durant el mes de març, precisament, es va detectar una coincidència en aquesta recerca amb una altra que desenvolupava el grup de recerca criminal dels Mossos d’Esquadra, que investigava una organització dedicada al cultiu, elaboració i tràfic de marihuana a escala internacional.

Investigació conjunta

En coincidir els objectius, es va acordar continuar les recerques de manera conjunta i amb el suport de la Guàrdia Municipal de Riudoms. D’aquesta manera, les primeres indagacions van permetre descobrir una finca agrícola aïllada al municipi riudomenc on hi havia diversos elements destinats al cultiu exterior de marihuana, com ara un dipòsit d’aigua, equips d’aire condicionat i extractors d’aire, dels quals es desprenia la forta olor característica d’aquesta droga.

La finca havia estat ocupada il·legalment a mitjans del 2019 per part d’un home que no tenia residència legal i que podria ser el responsable de l’activitat il·lícita que s’estava practicant al terreny.

915 plantes de marihuana

Amb tot, durant el matí de dijous, 2 de juliol, es va engegar un dispositiu policial conjunt de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil, amb la col·laboració de la Guàrdia Municipal de Riudoms, que va permetre desmantellar la plantació de marihuana i intervenir fins a 915 plantes, així els diversos materials i efectes que constituïen un complex i sofisticat sistema d’elaboració i cultiu de la droga.

Dins del perímetre de la finca hi havia una construcció d’una sola planta, condicionada per albergar plantacions clandestines. Alhora, el seu interior s’havia compartimentat en diferents estances dividides en diverses zones, com l’espai de residència i vigilància dels cuidadors, la zona de cultiu i la de l’elaboració.

A la zona de cultiu, apunten fonts policials, es va trobar una sofisticada instal·lació amb diferents espais per acollir les plantacions en les seves diferents fases de creixement, amb l’objectiu d’augmentar el rendiment del cultiu.

"A presó els violents lladres de l'estrebada que tenien atemorida la gent gran a TGN" "Gran ensurt: En estat crític un home a punt d'ofegar-se en una platja de TGN"