ÚLTIMA HORA

Divendres agredolç a Tarragona: 18 morts per coronavirus, però 7 pacients reben l'alta

Desmantellen un grup organitzat dedicat a estafar a través d'Internet

La Policia Nacional ha detingut set persones acusades d'haver comès diverses estafes a tot l'Estat amb les quals haurien guanyat 40.000 euros
Agents de la UDEF han detingut a set persones acusades d'estafa | Policia Nacional
 

Agents de la Policia Nacional han desmantellat a Tarragona un grup organitzat que es dedicava a cometre estafes a través d'Internet. Els suposats estafadors venien vehicles i oferien altres prestacions com serveis de compravenda de productes anunciats en pàgines web. Les víctimes es posaven en contacte amb els estafadors per arribar a un acord econòmic per comprar els productes que oferien i, després d'ingressar l'import acordat en un compte bancari, no rebien els productes que havien comprat. 

 

Els estafadors utilitzaven el compte bancari d'un discapacitat intel·lectual

L'operació policial va començar el passat mes de juliol, quan els agents van detectar una sèrie de denúncies tramitades en diverses ciutats com Palma de Mallorca, Gijón, Jaén i Tarragona, en les quals es denunciava una estafa comesa a través d'Internet. Els detinguts utilitzaven el compte bancari a nom d'una persona amb discapacitat intel·lectual a qui havien enganyat perquè els concedís un permís per poder operar en nom seu. Així doncs, rebien les transferències fraudulentes i sol·licitaven préstecs bancaris des d'aquest compte. 

 

A més, els denunciats van amenaçar a un dels socis de la notaria exigint-li 30.000 euros. D'altra banda, dos dels detinguts s'allotjaven en un habitatge el qual van abandonar després que la propietària els denunciés per impagament. A més, la propietària també va denunciar que els dos inquilins havien causat danys a l'edifici per valor de 4.500 euros. 

 

S'han detingut un total de set persones a Tarragona, totes de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors dels delictes d'estafa, usurpació d'estat civil, falsedat documental, apropiació indeguda, usurpació d'habitatge, danys i amenaces condicionals. En total, els detinguts haurien estafat 43.531,24 euros. L'operació s'ha dut a terme per agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Tarragona. 

 

També et pot interessar:

 

Més notícies de la categoria Successos