Desmantellen una plantació de marihuana al Baix Camp: hi havia 3.800 plantes

Els Mossos d'Esquadra van detenir tres homes com a suposats responsables del cultiu localitzat a Riudecols

Els Mossos van detenir els tres suposats responsables de la plantació de marihuana.
Els Mossos van detenir els tres suposats responsables de la plantació de marihuana. | Mossos d'Esquadra
16 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 17:09h
Agents dels Mossos d'Esquadra de les comissaries de Cambrils i Falset van detenir el passat 10 d'octubre tres homes d'entre 27 i 57 anys per un delicte de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal a Riudecols, a la comarca del Baix Camp. La policia catalana els va arrestar en una plantació de marihuana al municipi riudecolenc.

La investigació dels agents va culminar el 10 d'octubre quan es va establir un dispositiu per localitzar i desmantellar una plantació ubicada en terreny rural, en una zona escarpada i de molt difícil accés, on només s'hi pot arribar a peu o per mitjans aeris.

Després d'un bona estona caminant pel bosc, els agents van arribar a una zona on havien tallat tots els arbres per tal de construir una plantació de marihuana de grans dimensions, distribuïda en onze bancals, amb un total de 3.800 plantes comptabilitzades.

Els agents van poder observar com el cultiu estava en una fase d'expansió, mentre que també hi havia altres bancals que ja estaven preparats per plantar-hi més marihuana.

Com és habitual en plantacions d'aquesta magnitud hi havia construïda una instal·lació completa amb tots els elements necessaris per un cultiu intensiu d'aquesta droga.

Els agents van localitzar també una bassa gran on emmagatzemaven l'aigua per després distribuir-la a tots els bancals.
 

Tres homes detinguts

A la part superior de la plantació els agents de la policia catalana van enxampar dos homes a l'interior d'una construcció semblant a una masia. Un cop identificats i escorcollats van quedar detinguts pels delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

Mentre els policies estaven efectuant les comprovacions policials pertinents, va arribar un tercer home conduint un vehicle 4x4 amb un remolc-cisterna ple d'aigua. Els agents el van detenir també pels mateixos delictes.

El passat 13 d'octubre, el jutjat en funcions de guàrdia de Reus va decretar l'ingrés a presó dels tres homes detinguts.