Fan diverses destrosses a l'interior d'una escola a Banyeres del Penedès

Han malmès el sistema de seguretat del centre

Nou atac vandàlic al municipi de Banyeres del Penedès, al Baix Penedès. Durant la nit de dimecres a dijous passat, 6 de febrer, l’escola pública Mare de Déu del Priorat va patir diverses destrosses en el mobiliari i en el sistema de seguretat del centre. L’Ajuntament de Banyeres ha explicat que s'ha actuat amb celeritat «per no deixar desprotegida l’escola», segons han apuntat fonts municipals.

 

De moment, i fins que no s'arregli el sistema de seguretat, les instal·lacions estaran vigilades per efectius d'un servei de vigilància privada. El consistori, per altra banda, encara està calculant el valor dels danys causats. L’Ajuntament de Banyeres del Penedès va fer la denúncia, el passat dijous al matí, a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del Vendrell.

 

Més de 100 usuaris al servei Bon Dia

Banyeres del Penedès també és notícia perquè, després d'un any de prova pilot, el servei Bon Dia ja està completament consolidat, i compta amb més cent usuaris. Des de l'Ajuntament han destacat que la cura de la gent gran segueix sent una de les prioritats municipals, raó per la qual se seguirà potenciant aquest servei de trucades telefòniques gratuïtes a persones més grans de 65 anys o a tots els que ho sol·licitin.

 

A més a més, aquesta iniciativa de la regidoria de Benestar Social també ha de permetre obtenir informació sobre els col·lectius vulnerables o de risc, per dissenyar futures actuacions que donin una millor resposta. Amadeu Benach, alcalde de Banyeres, ha explicat que aquest servei vol donar resposta a les necessitats que hi ha en un municipi on cada cop hi ha més gent que «envelleix en solitud».

 

El servei permet tenir un control d'aquestes persones i es fa un seguiment de l'agenda de visites mèdiques, a més del seu estat de salut. Els veïns de Banyeres del Penedès interessats a adherir-se al servei Bon Dia poden trucar al telèfon 649 88 16 37, o enviar un mail al correu electrònic bondia@banyeresdelpenedes.cat.