Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra

Detingut el lladre acusat de l'onada de robatoris al Barri Antic de Valls

Es tracta d'un jove conegut delinqüent de la capital de l'Alt Camp

Novetats pel que fa a l'onada de robatoris que han patit els comerços de Valls al llarg d'aquestes festes de Nadal. En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra haurien detingut, ahir dilluns dia 4 de gener, un jove delinqüent acusat d’haver robat en diverses botigues del Barri Antic i d'haver-ho intentat en d'altres establiments.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Segons ha avançat El Vallenc, es tractaria d’un conegut delinqüent  amb un ampli historial delictiu i reincident a la capital de l'Alt Camp, i la seva detenció es va dur a terme al carrer i no va oferir resistència. En aquests moments està detingut a la comissaria dels  Mossos d'Esquadra de Valls a l'espera de passar a disposició judicial.

Desesperació i clima d'inseguretat entre els comerciants

En els últims mesos, l'acusat hauria protagonitzat prop d'una desena de  robatoris sense precedents en diversos establiments del Barri Antic de Valls, com és el cas d'una pizzeria a la plaça del Blat, un forn de pa i diferents botigues de roba al carrer de la Cort i una farmàcia al Portal Nou. També hauria intentat robar en algunes botigues de la plaça de l'Oli.

Segons la presidenta de la Unió de Botiguers, Rosa Baseda, els robatoris, que majoritàriament són catalogats com a furts, tenien lloc durant altes hores de la matinada, entre la una i les quatre, sense gent pel carrer. Apunta que en alguns casos s'han aixafat  aparadors i que els lladres es poden endur des de diferents quantitats de diners, per petites que siguin, a peces de roba.

Per tot això, el diumenge 3 de gener, l'alcaldessa de la ciutat i el regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Valls van dur a terme una reunió extraordinària amb diferents cossos de seguretat per tal de reforçar i definir un operatiu policial amb la finalitat d'acabar amb els robatoris.