Agent de la Guàrdia Civil al costat d'un vehicle del cos policial

La Guàrdia Civil deté dos veïns de la Conca de Barberà acusats d'un delicte de tràfic de drogues

Els acusats tenien una plantació clandestina de marihuana, amb més de 1.600 plantes, a l'interior d'un habitatge a Barberà de la Conca

La Guàrdia Civil ha desmantellat una important  plantació clandestina de marihuana, ambr més de 1.600 plantes, que es trobaven a l'interior d'un habitatge a Barberà de la Conca. En l'operatiu s'han detingut dues persones per la seva presumpta implicació en els delictes de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana).

La investigació va començar a finals de l'estiu, quan una persona anònimament aportar informació relacionada amb un cultiu de marihuana a l'interior d'un habitatge  Arran d'aquesta informació i de les investigacions dutes a terme, es va aconseguir localitzar l'habitatge i es va descobrir una persona intentant desfer terra de cultiu i restes de plantes de marihuana que provenien de l'interior de la casa investigada. Al mateix temps es van observar diversos elements externs, com la instal·lació d'equips d'aire condicionat, extractors d'aire, doble escomesa de subministrament d'energia elèctrica, així com una forta olor de marihuana que provenia de la casa i que funcionava com a hivernacle  per a albergar una plantació cannàbica clandestina.

Així, durant el matí de dijous 17 de desembre, es va establir un operatiu policial  per a dur a terme la investigació i es va descobrir a la segona planta de l'habitatge més de  1.600 plantes  de marihuana en fase adulta, així com la infraestructura necessària per al cultiu.

Els detinguts són dos  homes  de 25 i 30 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de la comarca. Se'ls imputa un presumpte delicte de  tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i un altre de defraudació de fluid elèctric. Després de prestar declaració han estat posats a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Valls.