Detenen al Vendrell l'autor de l'assassinat d'una dona a Itàlia

L'arrest va tenir lloc el passat dimecres 3 de gener en el marc d'un control de policial de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut el fugitiu de la justícia italiana al Vendrell.
Els Mossos d'Esquadra han detingut el fugitiu de la justícia italiana al Vendrell. | Mossos d'Esquadra
08 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 10:38h

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el passat 3 de gener al Vendrell, un home de 29 anys a qui li constava una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) per un delicte d'homicidi comès a Itàlia. La identificació de l'autor es va produir al voltant de les 19 hores en el marc d'un control policial de seguretat ciutadana al camí dels Molins de la capital del Baix Penedès.

El agents de la policia catalana, en comprovar el passaport de l'individu, van constatar que tenia una ordre de detenció per part de les autoritats judicials italianes en relació amb una investigació per un delicte d'homicidi.

L'home va ser traslladat a dependències policials on els agents van fer gestions amb els òrgans competents per certificar la informació. Un cop allà, va quedar detingut com a presumpte autor de la mort violenta de la dona, de 72 anys.
 

Un assassinat per encàrrec

Els fets van tenir lloc el passat 23 de juny a la localitat italiana de Conegliano (Treviso). Agents dels Carabinieri es van fer càrrec de la investigació per esclarir-ne les causes i l'autoria. El detingut al Vendrell, juntament amb dos homes més, va rebre l'encàrrec de l'exparella de la víctima per a matar-la. Un d'ells va ser detingut per la policia italiana i l'altre es troba actualment en parador desconegut.

L'exparella de la víctima, que presumptament va encarregar el crim, va quedar també detingut. En aquest sentit, l'arrestat al Baix Penedès va passar a disposició judicial davant de l'Audiència Nacional el passat 4 de gener.