Detinguda a Vigo una gihadista que volia atemptar amb el mateix mètode que a Cambrils

La dona havia llogat una furgoneta i es creu que volia realitzar un atac com el de la Rambla de Barcelona i Cambrils

Una gihadista de 45 anys hauria sigut detinguda aquest dimarts a Vigo per la Guàrdia Civil, després que comencessin a realitzar gestions per a llogar una furgoneta, tal com ha informat el diari 'La Razón'. La dona està acusada d'un delicte de terrorisme.

Els investigadors sospiten que podria tenir la intenció de realitzar un atropellament massiu, com el que es va perpetrar el 2017 a La Rambla de Barcelona i que va acabar amb la vida de diverses persones. Sembla que els agents havien detectat comunicacions en les quals assegurava que volia «replicar a Galícia un atemptat d'aquestes característiques».​​​​​​

S'ha de mencionar que, amb anterioritat, la dona ja havia estat detinguda, va ser l'any 2018, després de més d'un any d'investigacions. «Des de llavors, conscient del caràcter delictiu de les seves activitats, hauria assumit nombroses mesures de seguretat amb la intenció d'eludir la vigilància dels investigadors», han assegurat les autoritats.

Una de les coses que van posar en el punt de mira a la dona va ser el fet que celebrés públicament els atacs realitzats a Barcelona i Cambrils. A més, consumia propaganda produïda per diferents grups terroristes.

Detinguts també tres ciutadans marroquins per adoctrinament

A més d'aquesta detenció, tres persones més, homes marroquins de 27 anys, han sigut també detinguts  per una presumpta participació en delictes d'adoctrinament i enaltiment del terrorisme. Ha estat a les localitats guipuscoanes d'Urretxu, Ibarra i Urnieta, on els detinguts formaven un grup molt unit i sòlid.

Van començar actuant com consumidors de propaganda de la banda Daesh, però més tard van acabar sent ells els que difonien a través de les xarxes socials missatges d'incitació a l'odi i a la violència.

A més, segons publica 'La Razón', es dedicaven també a captar i adoctrinar persones a través de la xarxa; de fet, havien contactat directament amb altres persones per difondre el seu pensament radical.

També et pot interessar...