L'avís d'un veí evita un robatori a Reus durant el confinament

A l'home se l'imputa un delicte contra el patrimoni a més de violar el confinament

Qualsevol delicte que es cometi a la via pública implica, ara, sumar-hi el trencament del confinament establert. Així ho ha comprovat un veí de Reus, de nacionalitat espanyola, d'uns 40 anys a qui la Guàrdia Civil ha enxampat in fraganti mentre robava un cotxe a la capital del Baix Camp. Després de prestar declaració, ha estat posat en llibertat i a disposició del jutjat de guàrdia.

 

Divendres passat al matí, al barri de Sant Josep Obrer de Reus, quatre agents del Seprona —Servicio de Protección de la Naturaleza— de l'institut armat es trobaven a la zona, segons el comunicat de la benemèrita, «realitzant funcions de vigilància mediambiental i de vetllar pel compliment de les restriccions decretades en l'estat d'alarma».

 

Un veí, des de casa seva, al carrer de Mas Pellicer, va avisar aquest grup d'agents que veia com un home estava manipulant la porta d'un cotxe aparcat a l'aire lliure, en un dels pàrquings habilitats que hi ha al barri. Quan s'hi van desplaçar, van enxampar in fraganti aquest veí de Reus de 40 anys, que després d'haver forçat el pany, ja es trobava dins del vehicle.

 

De fet, els agents van trobar-lo «manipulant el sistema d'arrancada amb una eina multiusos i diversos rossinyols». Després d'identificar-lo i comprovar que no era el titular del cotxe, sense que ell pogués justificar què feia dins del vehicle i constatar, segons especifica el comunicat, que havia causat danys tant als panys de les portes com al sistema d'arrancada, va ser detingut.

 

Se l'imputa un delicte contra el patrimoni, un fet al qual se suma, ara, haver violat el confinament establert per l'estat d'alarma decretat. Segons informa la Guàrdia Civil, compta amb «nombrosos antecedents policials». Després de llegir-li els drets i haver-li pres declaració a les dependències policials, se'l va posar en llibertat i a disposició del jutjat de guàrdia de Reus.