Marihuana en pots en una botiga de Salou

Detingut un home a Salou per vendre marihuana i haixix a la seva botiga

Tenia les drogues exposades a la botiga | Les queixes veïnals van provocar la inspecció

Els Mossos d'Esquadra, conjuntament amb la Policia Local de Salou, van fer una inspecció a una botiga del municipi de la Costa Daurada el dimecres. El motiu: les queixes dels veïns perquè venia marihuana. També feia publicitat a les xarxes socials.

L'establiment tipus 'grow shop' va ser l'epicentre de l'operatiu. La botiga estava situada al carrer de Carles Buigas de la localitat costanera.

En l'operatiu es volia comprovar si disposava de llicència, assegurança i documentació activa. A més, també van controlar si les substàncies  que venia eren legals.

A primer cop d'ull, els agents van veure substàncies estupefaents en diversos pots arreu de la botiga. Hi havia marihuana  i aglans i barres d'haixix.

Es van trobar mitja dotzena de flascons amb marihuana sense precinte ni segell oficial a la vista dels clients. En una altra zona hi havia un pot ple amb cànnabis, 8 aglans i dues barres d'haixix.

Els agents de la Policia Local van fer les comprovacions i no hi havia res en ordre. L'home no va presentar la llicència  d'obertura ni l'assegurança obligatòria. Tampoc tenia la documentació  acreditativa vàlida dels productes que venia.

Droga en una botiga de Salou
Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Salou detenen el propietari d’una botiga per tràfic de drogues | Mossos d'Esquadra

Un delicte contra la salut pública

La policia científica dels Mossos d'Esquadra van fer les proves amb els reactius químics a les substàncies que hi havia. En tots els casos, van donar positiu per drogues

Aquestes proves són indiciàries i s'haurà de corroborar la il·legalitat  de les substàncies a través de les proves al laboratori. Aquestes determinaran si el principi actiu o percentatge de THC està per sobre del permès.

La Policia Local de Salou va obrir un expedient sancionador per la manca de llicència de la botiga. També va posar-li un requeriment de comunicació de l'activitat. 

Els Mossos d'Esquadra van detenir  l'home, de 37 anys, de nacionalitat alemanya i veí de Salou. Se li atribueix un delicte de tràfic de drogues

El detingut va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i va quedar en llibertat amb càrrecs.