Furgoneta dels Mossos.

L'Ajuntament de Tarragona es personarà com a acusació particular per la baralla multitudinària al Serrallo

La policia ha incrementat la presència policial al barri

La multitudinària baralla del passat dilluns al Serralloha acabat amb una persona detinguda i diverses identificades, segons notifica la Guàrdia Urbana. El cos, juntament amb Mossos d'Esquadra, ha incrementat la presència policial a la zona, en un dispositiu que es mantindrà durant les pròximes setmanes.

«Hi haurà tolerància zero amb les actituds violentes de les persones implicades, que es creuen que poden actuar amb total impunitat». D'aquesta manera tan contundent ha sonat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha anunciat que l'ajuntament es personarà com acusació popular contra els implicats a la baralla.

El Rancho Grande, el focus del conflicte

La casa coneguda amb el nom de Rancho Grande, l'edifici ocupat que ha fet proliferar la delinqüència al barri del Serrallo, genera molta preocupació entre els veïns. Ricomà també ha explicat que des del consistori «estem en contacte constant amb els veïns i treballem de manera transversal entre diferents departaments per erradicar els focus de delinqüència».

En aquest sentit, l'alcalde remarca que centraran tots els esforços a posar fi a l'ocupació delinqüent, però atenent, per altra banda, a aquella ocupació social i derivada d'un episodi de necessitat, que també conviu a l'edifici.

Els pisos dels bancs, desatesos

El govern Tarragoní també situa la problemàtica en els habitatges que són propietat dels bancs, que els deixen buits i se'n despreocupen completament. Des de l'ajuntament s'insta als propietaris que tinguin pisos buits que denunciïn qualsevol indici de delinqüència i ocupació que es detecti, i pel que fa als bancs propietaris, s'iniciarà una ronda de contacte amb aquestes grans empreses per trobar solucions i instar-los a actuar contra els habitatges que mantenen desocupats.

Per altra banda, la Guàrdia Urbana de Tarragona i Mossos d'Esquadra han incrementat també la presència policial al carrer Ferrers de la Part Alta, on s'hi troba un edifici ocupat. En aquest cas, la propietat de l’edifici ja ha fet la corresponent denúncia per l’ocupació il·legal.


Comentaris