Imatge de l'actuació policial coneguda com 'operació Diana'

Detenen a Tarragona a una persona vinculada amb una xarxa d'explotació sexual de Lleida

La majoria de les víctimes són d'origen llatinoamericà

La Policia Nacional ha dut a terme una operació contra l'explotació sexual de dones, amb actuacions a Lleida i a Tarragona. De fet, el gruix de l'operació s'ha dut a terme a la capital de la Terra Ferma, on els agents del cos policial espanyol han desarticulat l'organització criminal, d'origen romanès, i han alliberat a les víctimes, la majoria d'origen llatinoamericà. S'han dut a terme tres detencions, dues a Lleida i una a Tarragona, i el cap de l'organització ha ingressat a presó provisionalment.

Les dones eren obligades a prostituir-se en pisos en pèssimes condicions i forçades a drogar-se. Durant l'actuació policial, s'ha descobert un laboratori de cultiu de marihuana. 

Captació de les víctimes

La investigació es va iniciar gràcies a la denúncia presentada per dues víctimes davant la Policia Nacional. Les dones eren captades als seus països d'origen i, aprofitant la seva situació de precarietat, un membre del clan els oferia viatjar a Espanya per exercir la prostitució en condicions de luxe. Ara bé, quan arribaven a Catalunya, la realitat amb la qual es trobaven era molt diferent. Els detinguts els hi treien la documentació personal i només podien sortir del pis, on eren obligades a treballar 24 hores seguides, acompanyades pel líder de la banda. 

Les dones explotades sexualment només podien menjar si no havien d'atendre a cap client; entregaven al líder de la banda la meitat dels ingressos que obtenien; havien de tornar el cost del viatge a Espanya i eren forçades a drogar-se durant la seva jornada. 


Comentaris