Un vehicle dels Mossos d'Esquadra.

Detinguts una dona i la seva parella per robar al pis on ella treballava netejant a Tarragona

Va robar joies, diners, documentació i les targetes de crèdit amb els quals va estafar 1.500 euros

Els Mossos d'Esquadra han detingut una parella per haver robat en el pis on ella treballava com a dona de fer feines, i utilitzar els documents d'identitat per estafar 1.500 euros. Els detinguts són una dona de 36 anys i un home de 37 anys, els dos de nacionalitat espanyola i amb domicili a Tarragona, acusats dels delictes d'estafa, falsificació de document públic, altres falsificacions i, en el cas d'ella, també de furt.

La detenció es va dur a terme diumenge passat, 7 de febrer, i és el resultat d'una investigació que va començar el passat 12 de gener, quan un home va denunciar que li havien sostret de casa seva dues aliances de gran valor, a més de diners en efectiu.

La víctima va explicar als Mossos que dies enrere també havia denunciat la pèrdua de la seva cartera, on hi duia documentació personal i targetes bancàries. Els dies 9 i 10 de gener l'home va adonar-se que algú havia utilitzat la seva targeta de crèdit per finançar una compra de 1.500 euros en un establiment de Gavà, al Baix Llobregat.

Els Mossos van iniciar llavors una investigació i van comprovar que els presumptes autors del robatori eren una parella, i que la dona feia tasques domèstiques a la casa del denunciant. Ella hauria aprofitat la confiança de la víctima per robar les joies, els diners i les targetes de crèdit. A més, també s'havia endut la documentació de la víctima.

Quan la dona va robar les targetes de crèdit i la documentació, les va lliurar al segon detingut, el qual va anar a una botiga de Gavà i va finançar una compra. Per fer-ho, va lliurar la còpia del DNI de la víctima, una nòmina i un compte corrent. Tal com van comprovar els mossos, el detingut havia falsificat la nòmina i el compte corrent.

D’altra banda, els investigadors també van comprovar que la investigada havia venut les joies sostretes en una botiga de compravenda d’or. A més a més, durant la investigació es va veure que la dona ja havia estat denunciada l’any passat per uns fets similars. En aquest cas per furtar la llibreta i la targeta bancària de casa de l’home on anava a netejar i utilitzar-les per estafar-li més de 3.000 euros

El detingut, que acumula nombrosos antecedents policials per delictes contra el patrimoni, passarà en les properes hores a disposició judicial al jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona. Pel que fa a la investigada s’haurà de presentar quan sigui requerida per l’autoritat judicial.