Lladres a l'AP-7: dos detinguts per un furt a l'àrea de servei del Mèdol, a Tarragona

Els fets es van produir dissabte, 4 de juliol | La ràpida actuació els Mossos va permetre retornar els objectes sostrets a la víctima
Imatge d'arxiu de dues patrulles dels Mossos d'Esquadra, aturant un vehicle | Mossos d'Esquadra

El passat dissabte, 4 de juliol, i coincidint amb l’operació sortida d’estiu, els Mossos d’Esquadra van detenir dos lladres després d’un seguiment per l’autopista AP-7. La seqüència, concretament, va iniciar-se a l’àrea de servei del Mèdol (Tarragona), després que els agents detectessin un vehicle sospitós i s’hi apropessin mostrant les credencials.

Immediatament, els ocupants del vehicle va fugir a gran velocitat enmig dels automòbils aparcats a la zona, fins a incorporar-se a l’AP-7, posant en perill les persones que hi circulaven. Agents de paisà desplegats en el dispositiu Pista —que busca prevenir furts i robatoris a les àrees de servei i descans— van poder aturar el vehicle uns quilòmetres enllà, en direcció al sud, just al peatge de Tarragona.

Segons apunta la policia catalana, els dos homes van mostrar una forta resistència a l’arrest i van quedar detinguts pels delictes de conducció temerària, resistència als agents i furt. Els individus, precisament, acabaven de sostreure les pertinences d’un cotxe aparcat a l’àrea del Mèdol. La ràpida actuació dels Mossos va permetre retornar els objectes robats a la víctima.

El dispositiu 'Pista', en marxa

Els Mossos d’Esquadra ja han activat el dispositiu ‘Pista’ a les principals carreteres catalanes amb la voluntat d’evitar i prevenir furts i robatoris a les diverses zones de servei i descans de la nostra xarxa viària. Tal com a punta el cos, es tracta «d’intensificar els patrullatges policials», mòbils o estàtics, «per tal de localitzar i detenir possibles autors de fets delictius que actuen en aquestes zones a través de l’engany, aprofitant les distraccions dels viatgers».

El dispositiu ‘Pista’ incorpora també l’espai aeri a través de la Unitat de Mitjans Aeris, que complementa l’operatiu sobrevolant l’AP-7 en aquells punts d’interès que es determinin en cada cas. S’incideix, sobretot, en la zona de Cardedeu i la Jonquera, i entre Tarragona i Amposta, amb l’objectiu de detectar vehicles implicats en fets delictius, fer el seguiment, l’enregistrament dels fets i la coordinació de les unitats sobre el terreny.

Durant l’any passat, agents de la unitat especialitzada d’investigació de delictes a les autopistes (Unitat Operativa de Mobilitat) van detenir un total de 70 persones que actuaven a les autopistes catalanes i que estaven relacionades directament amb robatoris i furts en àrees de descans i servei. En el marc de les diferents investigacions realitzades, els Mossos d'Esquadra van desarticular dos grups criminals especialitzats en robatoris i furts a les principals vies de trànsit de Catalunya.

"'In fraganti': Els enxampen robant en un bar a Reus amb el pany trencat a la mà" "Ara mateix: Incendi de vegetació a la Terra Alta"