La Guàrdia Urbana de Tarragona al carrer Ferrers durant l'operatiu policial

Desallotgen tres ocupes i en detenen un d'ells en un operatiu policial matiner al carrer dels Ferrers de TGN

Un dels joves, arrestat per un cas previ de violència masclista | Castaño: «Era l'edifici més complicat»

ACTUALITZACIÓ - 12-22 HORES

El conseller de Seguretat Ciutadana a l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha valorat positivament l'actuació policial de primera hora del matí en una atenció als mitjans de comunicació. L'edil ha subratllat que «el número 7 del carrer dels Ferrers era l'edifici més complicat, jutnament amb el que es va incendiar» el passat estiu, i ha destacat que «s'ha resolt un problema puntual que portava massa temps enquistat» sense solucions.

Ha insistit que l'actuació judicial ha començat a partir d'una denúncia per part dels propietaris  de l'habitatge, amb data del 14 de maig, i ha assenyalat que «el grau de satisfacció dels veïns  és alt» després de tenir consciència de l'actuació.

Castaño ha detallat que les actuacions coordinades entre la  Guàrdia Urbana i els Mossos a la Part Alta ja són més de 600 en el darrer any, i que el carrer dels Ferrers, focus de la polèmica, acumulava més de 200 intervencions policials  des del febrer. «La nostra proposta és la de sempre: actuar raonadament per rebaixar la conflictivitat», ha asseverat.

Sobre el futur immediat de les tres persones desallotjades  —una de les quals, detinguda per no respectar una ordre d'allunyament per violència masclista—, ha avançat que «les entitats socials estan començant a treballat per oferir una alternativa habitacional»  i evitar que quedin al carrer. L'Ajuntament vetllarà, avança, «per evitar que els okupes es traslladin a altres punts de la ciutat» per repetir el mateix modus operandi.

El conseller de Seguretat Ciutadana a l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño en roda de premsa
Castaño ha valorat positivament l'actuació policial | Àngel Ullate

NOTÍCIA - 08.15 HORES

La Part Alta de Tarragona ha estat l'escenari d'un dispositiu policial conjunt de la Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d'Esquadra. A primera hora del matí d'aquest dijous, s'ha iniciat l'operatiu al carrer Ferrers contra l'ocupació d'habitatges en aquesta part de la ciutat per realitzar desnonaments judicials, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra a aquest mitjà.

L'ordre ha estat realitzada pel Jutjat número 3 de Tarragona i s'han desallotjat la planta baixa, el primer i tercer pis, a més d'un magatzem subterrani, del número 7 del carrer Ferrers de Tarragona. En concret, hi ha hagut tres persones desallotjades. Una de les persones desallotjades se l'ha detingut  perquè havia trencat una ordre d'allunyament per violència de gènere.

Agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona han obtingut el suport de l'USC i els ARRO dels Mossos d'Esquadra per portar a cap els desnonaments. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, després de desallotjar les persones que ocupaven els habitatges s'han començat a col·locar alarmes  al seu interior i tapiar  els immobles per evitar futures possibles ocupacions.

Continua la preocupació a la Part Alta

L'ocupació a la Part Alta és una de les grans preocupacions a la ciutat, comportant gran inseguretat per la zona i des de finals d'anys està actiu el dispositiu VIBIO. 

En aquest mateix carrer on s'ha realitzat l'operatiu a haver-hi un greu incendi, el qual posava en relleu la problemàtica amb les ocupacions en aquesta zona de la ciutat, on s'estava vivint una situació similar a la del 'Rancho Grande' al barri del Serrallo. En aquest edifici, a més, només hi ha una llogatera en situació 'legal', la qual vivia un autèntic malson a l'edifici.

En finalitzar l'operatiu, l'única llogatera  del carrer Ferrers número 7 de Tarragona ha explicat que la seva delicada situació a l'edifici. «No sé com estic ni com aguanto. Porto des del març aquí, quan va començar tot i va coincidir amb el confinament», declara. Durant aquest temps s'ha vist «atrapada» enmig d'una situació de «destrucció de pisos i sense respectar res».

Buscant una solució a la situació, la llogatera explica que van pactar la convivència i s'havia de respectar uns horaris nocturns, «però mai es van complir». A més, confessa que «ha estat un infern perquè hi ha hagut baralles fins a les set del matí, amb crits, robatoris, la policia cada dia aquí. Fins i tot m'han donat puntades de peu a la porta i obrir-me-la».

Tot i l'actuació policial, l'alarma instal·lada i el fet de tapiar els pisos, la llogatera confia que funcioni, però «no les té totes» en què es reverteixi la situació i, després de tants mesos, «continua la por al cap».


 

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona durant l'operatiu policial al carrer Ferrers de Tarragona
S'han desallotjat 3 persones i detingut una | TarragonaDigital