Dos metges deixen un nadó al dipòsit de cadàvers, tot i estar viu, per no modificar «la paperassa»

Després de certificar la mort, van detectar senyals de vida, però tot i això, van decidir ficar-lo al congelador
Els doctors no van reanimar el petit tot i que encara es movia | Catalunya Diari

 

Dos doctors de Kazakhstan han estat acusats de deixar morir a un bebè al dipòsit de cadàvers per no haver de modificar «la paperassa» que ja tenien redactada. El diari britànic 'Daily Mail' recull com va Kuanysh Nysanbaev i el seu company no van voler salvar el petit tot i donar senyals de vida. 

En un primer moment, els metges van donar per mort al menor i per això van signar el certificat de defunció. El problema amb el qual es van trobar és que, un cop al congelador, es van adonar que el nen encara era viu, ja que va moure una de les seves cames. Tot i això, Nysanbaev, el metge en cap, va ordenar seguir amb el procediment com si no hagués passat res. 

Una altra investigació va destapar el cas

Les autoritats del país asiàtic es van poder assabentar del tràgic succés gràcies al fet que tenien oberta una investigació contra el doctor. Concretament, Nysanbaev tenia punxat el telèfon per un suposat cas de suborn. En una conversa, el van enxampar parlant del que havia fet amb el nadó. 

El cap de la policia anticorrupció Shyngys Kabdula confirmava que els dos metges van decidir «no prendre mesures urgents i sí actuar d'acord amb la documentació ja emesa, dient que havia nascut mort». 

La investigació hauria confirmat que el nadó va morir al congelador. L'hospital ja ha demanat disculpes a la família per la mala praxi dels doctors i que ja ha obert un expedient als implicats, que podrien afectar 20 anys de presó. 

 

També et pot interessar...

"🔴🔪Un home armat amb un ganivet mata 4 policies en una comissaria de París" "🔥La campanya forestal finalitza amb 41 incendis a Tarragona i les Terres de l'Ebre"