El fort vent provoca la caiguda d'arbres a la carretera entre Cunit i l'Arboç

Les ratxes han superat els 70 quilòmetres per hora a Bellvei, el Vendrell o l'Arboç

17 de gener del 2023

L'episodi de vents forts que pateix bona part de Catalunya aquest dimarts 17 de gener ja està provocant els primers problemes. Un d'ells ha estat la caiguda de diversos arbres a la carretera que va de Cunit a l'Arboç, abans d'arribar al nucli de Costa Cunit. Els operaris municipals han reaccionat ràpidament i a primera hora de la tarda ja havien retirat els arbres de la carretera.

 

Entre les tres i les quatre s'han registrat les ratxes més fortes de vent en diferents punts del Baix Penedès. Segons el meteoròleg Pere Almendárez, les ratxes han arribat fins als 93 quilòmetres per hora a Bellvei, el màxim registrat a la comarca. Al Vendrell han arribat als 84 km/hora i a l'Arboç, als 72 km/hora.

 

Des de Protecció Civil van activar aquest dilluns el Pla Ventcat a diverses comarques catalanes, entre elles les del Penedès. Es recomana precaució en la conducció de vehicles i en les activitats a l'aire lliure. La ventada hauria de finalitzar aquest mateix dimarts, però vindrà acompanyada d'un descens de la temperatura

 

Operaris retirant els arbres caiguts a Cunit.
Els arbres han caigut a la carretera que va a Costa Cunit. | Cedida