Estabilitzat l'incendi en unes piles de biomassa al Port de Tarragona

Els bombers continuen treballant per evitar represes i ja s'ha desactivat el nivell 1 del Pla d'Autoprotecció
Els bombers continuen treballant per evitar represes i ja s'ha desactivat el nivell 1 del Pla d'Autoprotecció | Port de Tarragona

Els Bombers de la Generalitat i del Parc Químic del Port de Tarragona han estabilitzat l'incendi que s'ha declarat aquest divendres al migdia a les instal·lacions portuàries. Les fortes ratxes de vent han provocat l’encesa d’unes piles de biomassa situades entre els molls d'Aragó i Navarra. El foc ha cremat un vehicle estacionat a la zona i una de les naus adjacents ha patit danys a la façana, però no ha causat cap afectació personal. A causa de l'efecte del fum, el personal d'algunes oficines i naus properes han estat desallotjats preventivament. A hores d'ara, els efectius dels Bombers continuen treballant en l'extinció del foc i ja s'ha desactivat el nivell 1 del Pla d'Autoprotecció.

En les tasques d'extinció, hi han treballat tres dotacions de bombers del Parc Químic del Port de Tarragona i diversos vehicles del cos de Bombers, que han rebut el suport de dos dels cinc remolcadors del port tarragoní. Des de l'inici del foc, s'ha tallat la circulació viària als molls i s'ha aturat l'operativa marítima que es pogués veure afectada. L'Autoritat Portuària ha constituït el Comitè d'Emergències que es troba operatiu al Centre de Control i Vigilància i, simultàniament, s'ha establert un Centre de Control Avançat al lloc de l'incendi, que continua amatent a la seva evolució.

"Cau un grup criminal amb quasi 4.000 plantes de marihuana al Baix Penedès" "Ara mateix: Incendi al Port de Tarragona a causa del vent"