Estabilitzat l'incendi de Vinebre, que ha cremat 1,7 hectàrees

Els Bombers continuaran treballant a la zona davant la previsió que la velocitat del vent augmenti
Els Bombers continuaran treballant a la zona davant la previsió que la velocitat del vent augmenti | Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi de vegetació forestal que s'ha declarat la matinada d'aquest diumenge a la zona de l'ermita de Sant Antoni, a Vinebre (Ribera d'Ebre). Segons les primeres estimacions dels Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície provisional d'1,7 hectàrees. Es preveu que la velocitat del vent augmenti a la zona durant les pròximes hores i els Bombers hi continuarà treballant per controlar l'incendi, que ja està encerclat. Els Bombers han estat alertats del foc a dos quarts de sis de la matinada i en aquell moment estava completament desenvolupat. Els efectius s'han trobat amb un escenari complicat per les condicions del vent, l'orografia i la disposició de la vegetació.

El foc, que s'ha originat a la Torre de l'Espanyol i que també ha afectat els termes municipals de Vinebre i Garcia, provenia de l'ermita de Sant Miquel i es dirigia cap a la de Sant Antoni. Els bombers han treballat amb l'estratègia de limitar el potencial de propagació del flanc esquerre i evitar l'obertura del dret. L'incendi ha arribat a la carena empès pel vent i el fet que al vessant contrari descendent no hi hagués massa vegetació ha afavorit les tasques dels bombers.

La incorporació dels mitjans aeris a primera hora i el descens de la intensitat del vent a la zona ha permès als bombers tancar el perímetre i donar l'incendi per estabilitzat cap a un quart de dotze del migdia. A hores d'ara, els Bombers de la Generalitat han activat 58 dotacions, de les quals 12 aèries.

"Última hora: Troben el cos sense vida de Jesús Pinto, desaparegut a Reus" "Aquesta matinada: Activades 50 dotacions dels Bombers per un incendi a Vinebre"