Un agent de la Guàrdia Civil

«Assegurances a baix cost»: L'estafa que ha afectat a la demarcació de Tarragona

La Guàrdia Civil ha detectat 49 casos en 18 províncies de l'Estat | L'individu va estafar 7.250 euros

La demarcació de Tarragona  ha estat una de les 18 províncies afectades per un cas d'estafa arreu de l'Estat espanyol. La Guàrdia Civil de Navarra ha aconseguit esclarir 49 casos comesos durant la contractació d'assegurances obligatòries d'automòbils, aconseguint estafar un total de 7.250 euros. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els fets han tingut lloc aquest passat 2020, quan les persones afectades van contractar a través d'un suposat mediador d'assegurances que s'anunciava en diferents plataformes web, on feia referència a «assegurances a baix cost» com a crida i forma de captar a les seves víctimes. Posteriorment eren derivades a un número de telèfon mòbil perquè els clients poguessin aprofitar els suposats avantatges de contractació  de la mencionada assegurança.

La investigació va començar durant un control de la Guàrdia Civil, on es va localitzar un vehicle que circulava sense l'assegurança del cotxe en vigor i el titular del cotxe assegurava que tenia contractada una pòlissa i, després, es va personar a l'oficina d'Atenció Ciutadana, comunicant que havia fet una transferència per contractar l'assegurança i va denunciar-ho per se víctima d'una estafa.

Un cop es va constatar que es tractava d'una estafa massiva, va començar la investigació. Durant les primeres investigacions es van confirmar la veracitat dels fets i es va identificar una gran quantitat de persones que podien haver sigut víctimes d'aquesta estafa. Per aquest motiu, van procedir a la seva localització i els van oferir accions legals com a víctimes d'una estafa. Reunides totes les proves, es va comprovar que hi havia 49 estafes i el responsable era un home de 20 anys, veí de Medina del Campo (Valladolid).

Modus operandi de l'individu

L'estafador, en un primer moment es posava en contacte via telefònica, i després la víctima li deia el seu número de compte per fer l'abonament. L'investigat, tot seguit, feia una proposta d'assegurança d'una asseguradora que utilitzava per fer creure a la víctima el tràmit d'assegurar el vehicle. En la proposta, posava un número de compte erroni per cobrar, per la qual cosa no s'aconseguia fer el cobrament per part de l'empresa asseguradora  i mai va arribar a formalitzar-se el contracte d'assegurança del vehicle.

L'operació 'VERES' ha aconseguit esclarir 49 delictes d'estafa amb afectats a 18 províncies espanyoles: Navarra, Valladolid, Ciutat Reial, Màlaga, Astúries, Sevilla, Balears, Pontevedra, Almeria, Tarragona, Lleó, Madrid, Toledo, Còrdova, Jaén, Barcelona, Cadis i Badajoz.