Un vehicle dels Mossos d'Esquadra.

Més ciberdelictes: Estafen 244.000 euros al Consell Comarcal del Baix Penedès

Es va fer falsejant un número de compte d'un proveïdor

Nou cas d'una estafa a una administració pública tarragonina. Els Mossos d'Esquadra han confirmat a TarragonaDigital que el Consell Comarcal del Baix Penedès ha estat víctima d'un ciberdelicte mitjançant el qual ha perdut 244.000 euros. Els fets van passar a finals del 2019, quan el Consell va rebre un correu electrònic d'una persona que es feia passar per un dels proveïdors de l'ens, i els va comunicar un canvi de compte bancari per cobrar una factura.

El compte, però, era d'un testaferro que cobrava una comissió i derivava els diners a una empresa de transferències internacionals. L'estafa es va descobrir poc després, quan la verdadera empresa proveïdora —que és la que fa el manteniment de les depuradores comarcals— va reclamar la factura, que ja havia estat pagada als estafadors. El Consell Comarcal va denunciar els fets als Mossos, que han obert una investigació.

 

Altres administracions també ho pateixen

La setmana passada ja es va saber que altres administracions del territori havien patit estafes amb el mateix modus operandi, com ara el Consorci de Serveis Agroambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) o els ajuntaments d'Horta de Sant Joan, i de Vandellòs i Hospitalet de l'Infant. Des dels Mossos estan alertant a les diferents administracions sobre aquesta mena de ciberdelictes, perquè els puguin detectar si en són víctimes.


Comentaris