El primer Euromed del Corredor del Mediterrani arriba mitja hora tard i ha de tornar els diners als passatgers

Renfe haurà de tornar el 50% del preu els bitllets als passatgers afectats
El primer Euromed Barcelona-València per la nova variant de Vandellòs ha arribat mitja hora tard | @JGarciaRiera

 

La nova variant de Vandellòs del Corredor del Mediterrani s'ha estrenat de mala manera aquest dilluns, 13 de gener. El primer tren que l'ha estrenat, un Euromed que connectava Barcelona amb València passant per aquest nou traçat del Camp de Tarragona, ha arribat amb mitja hora de retard.

 

 

Renfe ha atribuït aquest retard a problemes de «logística i circulació». Els passatgers afectats que han inaugurat aquest nou servei, doncs, han vist com el seu tren arribava tard i Renfe els haurà de retornar el 50% del preu del bitllet.

 

Aquest incident arriba en el precís moment en què aquesta nova variant del Corredor del Mediterrani es troba immersa en una polèmica pel tancament d'estacions, pèrdua de trens i de freqüències que ha suposat la seva posada en marxa. L'estrena d'aquest dilluns, doncs, no ha fet més que posar-li més bastons a les rodes.

 

Primera setmana a mig gas

A banda d'aquesta anècdota en l'estrena del nou recorregut, Renfe ja va informar que fins al 20 de gener els trens no podran assolir la velocitat màxima de 200 km/h, i fins dilluns vinent se circularà amb una limitació de velocitat de 80 km/h en el tram de la variant. El motiu d'aquests ajustos és, segons asseguren, un procediment rutinari «per a les posades en servei de noves infraestructures». A més, durant el cap de setmana del 17 al 19 de gener, es duran a terme noves operacions tècniques en horari nocturn per assegurar-se l'alta velocitat a partir del dia 20.

 

Notícies relacionades