ÚLTIMA HORA

37 nous positius a la demarcació de Tarragona aquest dimarts

Els voltants de la Canonja i Tarragona s’omplen de peces de metralla de l’explosió química

La força amb què les peces metàl·liques van ser propulsades ha fet que destrossin asfalts, façanes i cotxes
Peça de l'empresa química IQOXE, als voltants del polígon on es va produir l'explosió | EFE

Planxes, peces metàl·liques i vidres. És el paisatge que ha quedat als voltants de la Canonja i Tarragona després de l’explosió química d’aquest dimarts al vespre, que va escampar peces de metralla de l'empresa IQOXE fins a diversos quilòmetres del lloc de l'accident. Alguns ciutadans que aquest dimecres han passat per diversos punts dels afores de la Canonja i dels barris de Ponent de Tarragona s’han anat trobant diverses peces propulsades per l’onada expansiva de l’explosió.

És el cas d’una planxa metàl·lica de grans dimensions que ha aparegut, per exemple, al costat del Complex Educatiu de Tarragona. Un ciutadà se l’ha trobat en un descampat, a escassos metres de la carretera i del centre educatiu. Altres persones s’han topat amb altes peces metàl·liques que han provocat destrosses a causa de la força amb què van sortir disparades. Les imatges que es van recollint demostren la brutalitat amb què la metralla va sortir disparada, foradant asfalts i façanes.

Una peça de metralla clavada a l'asfalt, als voltants del Polígon Sud | cedida

Fins i tot al Port de Tarragona, en una zona logística on hi ha vehicles nous aparcats, hi va arribar la metralla, provocant importants destrosses en diversos cotxes, amb sostres i vidres trencats per complet. Recordem que malauradament una de les peces va impactar amb força contra un edifici, partint la façana i entrant a l’interior d’un habitatge i provocant que s'esfondrés. Com a conseqüència, un home de 59 anys va morir.

Una peça metàl·lica clavada a la façana d'un habitatge | cedida

La planxa d'acer trobada dins de l'edifici de Torreforta. | Mossos d'Esquadra

Notícies relacionades

"🎥IMPACTANT VÍDEO: L'explosió química va arrasar cotxes situats al Port de TGN" "Els experts de la URV analitzen l'explosió i descarten l'emergència tòxica"