Google Maps notifica l’explosió química de la Canonja als usuaris

Són les Alertes SOS que Google activa davant de catàstrofes
Imatge de l'Alerta SOS de Google de l'explosió a la Canonja | google

Si agafem el nostre smartphone i obrim l’aplicació de Google Maps o bé ho mirem a través del nostre ordinador, veurem que a la zona del Polígon Sud de la Canonja hi ha una emoticona vermella amb una exclamació on hi diu «Explosió a la Canonja». Es tracta de les Alertes SOS de Google per l’explosió química d’aquest dimarts.

Davant d’una catàstrofe natural o provocada per l’home, Google activa les Alertes SOS. La companyia recopila contingut rellevant i fiable de diverses webs i xarxes socials i ho destaca a les Cerques i Google Maps. Si els usuaris tenen activada la localització als seus telèfons mòbils, és possible que rebin una notificació de l’accident, que avisa que ha tingut lloc alguna mena de catàstrofe.

D’aquesta manera, Google ha activat aquestes alertes per a l’accident d’aquest dimarts, facilitant informació als usuaris. En aquest cas, Google ubica l'explosió a la Cnaonja i enllaça en primer lloc informació oficial dels organismes de la Generalitat, com ara Protecció Civil, el Sistema d’Emergències Mèdiques, Trànsit, Bombers, Rodalies o Mossos. A més, també facilita l'opció de buscar més informació sobre el succés, redirigint l’usuari a la pàgina principal de cerques de Google, amb les notícies més rellevants sobre l’explosió a la Canonja.

"💥De les xarxes socials a peu de carrer: 2 realitats paral·leles després de l'explosió" "💥FOTOS I TESTIMONIS: L'endemà de l'explosió a la Canonja i als barris de Ponent"