L'amo d'una gossa la salva després de caure en un pou no senyalitzat a Reus

Un passeig tranquil s'acaba convertint en una operació de rescat
El pou feia uns set metres de fondària | cedida

Final feliç que hauria pogut acabar en tragèdia aquest diumenge a Reus. Una gossa de cinc mesos va caure en un pou d'uns set metres de fondària i que estava destapat al polígon AgroReus, a la zona del Mas de les Ànimes. Segons Fran Reche ha explicat a través de Facebook, tot i la ràpida reacció dels Bombers quan va trucar a emergències, va ser ell mateix qui va treure l'animal del forat amb una corda.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Segons la publicació feta a la xarxa social, a dos quarts de quatre de la tarda de diumenge va rebre una trucada del seu pare dient-li que la gossa havia caigut a un pou que no tenia tapa i que sí que tenia aigua al fons, d'on sentia grinyolar la gossa. Apunta que el pou fa un metre per un metre i mig a la seva obertura, i uns set metres de profunditat. Fran Reche, que es trobava a firaReus visitant la fira de vehicles km 0, i explica que va sortir corrent per anar a treure-la.

De camí al cotxe va trucar al 112, un fet que corroboren els Bombers de la Generalitat, que van tornar-li la trucada quan ell estava arribant al lloc on havia caigut la gossa per concretar la ubicació exacta del pou. «Ja comptava que la gossa s'hauria ofegat», recorda. El cas, però, és que l'animal arribava al fons del pou amb les potes del darrere, i que hauria pogut mantenir el cap fora de l'aigua.

La gossa va caure en un pou de set metres de profunditat | Cedida

Per treure-la va agafar una corda que duia al maleter del cotxe, «i li vaig fer un nus corredís amb la intenció de poder agafar la gosseta pel coll per poder pujar-la», explica. «Durant cinc minuts ho vaig intentar desesperadament» i, a aquesta desesperació, s'hi va sumar la de veure una serp d'un metre a l'aigua. Per sort, apunta, la serp d'aigua no és perillosa, tot i que això no ho va saber fins més tard.

Ara el pou ja està tapat i senyalitzat

Tot just quan els Bombers arribaven al pou, ell aconseguia passar la corda pel coll de la gossa, «i amb l'ajuda del meu pare i ofegant durant deu segons a la gossa, la vam poder treure». Explica que els Bombers, quan van veure la situació, van trucar als Mossos d'Esquadra perquè tinguessin constància de la situació del pou. La gossa, sortosament, «no es va fer res gràcies al metre i mig d'aigua que hi havia, i que va amortir la caiguda».

Alerta, però, que és una zona força freqüentada per gent que surt a buscar espàrrecs i que, si en lloc d'un animal hagués caigut una persona gran o un nen, els efectes haurien pogut ser molt pitjors. Després del succés, els Bombers han acordonat la zona per evitar que ningú més pugui acostar-se al pou, el qual ja ha sigut tapat.

Després de l'accident amb la gosseta, els Bombers ja van tapar i senyalitzar el pou | cedida

"🔴 URGENT: Nou atropellament al centre de de Torredembarra" "🔴 ATENCIÓ: Ferit en encastar-se contra una tanca a Alcover"