Imatge d'uan plantació 'indoor' de marihuana

Els Mossos desarticulen un grup criminal i desmantellen cultius de marihuana a Alcanar i el Vendrell

La droga intervinguda tindria un valor en el mercat il·legal d’uns 122.000 euros

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Amposta van detenir els passats 26 i 27 de febrer a Alcanar (Montsià), el Vendrell (Baix Penedès) i Salou (Tarragonès), quatre homes de 25, 26, 31 i 52 anys, de nacionalitat búlgara i veïns d’aquests municipis, com a presumptes integrants d’un grup criminal dedicat al tràfic de drogues. Alhora, se’ls atribueixen delictes de defraudacions de fluid elèctric.

Segons ha explicat la policia catalana, les detencions són fruit d’una investigació oberta el setembre de 2019, arran d’un dispositiu en el qual es va detenir una persona i es van intervenir més de 1.300 plantes i 11 quilos de cabdells de marihuana en dues cases del carrer Major de Santa Bàrbara, a la comarca del Montsià. En total, i amb la nova fase de l'operatiu, s'han pogut comissar fins a 1.900 plantes de marihuana, amb un valor al mercat d’uns 122.000 euros.

Dues entrades al Vendrell i Alcanar

Amb la corresponent autorització judicial, els Mossos van accedir el passat 26 de febrer a l’interior d’una casa del carrer Castellers, al Vendrell, i en un altre immoble del carrer Assutzena d’Alcanar, per tal de comprovar l’existència d’una possible plantació de marihuana. Els dispositius, relaten fonts policials, va comptar amb el suport d’agents de les Unitats de Seguretat Ciutadana en aquests dos municipis, així com efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

Un cop dins, es va poder verificar que els domicilis s’empraven de forma exclusiva per al cultiu, i no pas per al tràfic de drogues al detall, amb la voluntat de passar desapercebuts entre el veïnat. Els agents, precisament, van observar diversos conductes de ventilació en funcionament i tot el material necessari per fer créixer les plantes.

 

  

No es descarten noves detencions 

Els investigadors consideren que els detinguts formen part «d’un grup criminal amb una clara definició i repartiment de tasques per part de cadascun d’ells». A més, la banda estaria integrada «per un nombre més gran de persones», per la qual cosa no es descarten noves detencions. Els quatre detinguts per les plantacions de marihuana d’Alcanar i el Vendrell van quedar en llibertat amb càrrecs.


Comentaris