GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Drogues, armes i bitllets falsos: el perillós grup criminal desarticulat al Camp de Tarragona

L'operatiu ha tingut lloc a Mont-roig del Camp i el barri de la Móra, a Tarragona. Hi ha vuit persones detingudes
L'operatiu es va saldar amb vuit detinguts, 3.100 plantes de marihuana intervingudes i uns 86 kg de marihuana seca preparada per a la seva distribució. | Cedida

 

Tres cultius amb més de 3.100 plantes de marihuana, quasi 86 kg de marihuana seca, un sistema de producció industrial, tres armes de foc, 36.000 euros en bitllets i divises falses i 5.750 més en efectiu. Aquest és el balanç de tot el que la policia ha intervingut a un grup criminal desarticulat a Mont-roig del Camp i el barri de la Móra, a Tarragona. Vuit persones, de nacionalitat sèrbia, eslovaca i romanesa, han estat detingudes com a integrants d'aquesta organització internacional que es dedicava al cultiu i tràfic de cànnabis a gran escala.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La pista inicial: Un clan de l'Europa de l'Est dedicat al tràfic de cànnabis s'estableix a Tarragona 

L’operatiu, anomenat ‘Venavise’, l’han dut a terme conjuntament des de fa més de sis mesos la Guàrdia Civil, la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Policia Local de Mont-roig del Camp. A mitjans de l'any passat, la Guàrdia Civil va tenir coneixement que membres d'un important clan format per ciutadans d'Europa de l'Est s'establia a Tarragona i va engegar un grup de treball amb investigadors dels tres cossos per tal de determinar les seus que feia servir l'organització.

 

Es van descobrir fins a tres plantacions en naus i cases del territori, on es feia tot el procés de cultiu i distribució mitjançant una organització perfectament estructurada. La majoria dels immobles detectats s'havien llogat a mitjans del 2018, tenien consums elèctrics d'activitats industrials però no desenvolupaven cap activitat comercial. La característica principal dels immobles eren les altes mesures de seguretat que hi havien instal·lades, amb circuit tancat de vídeo vigilància perimetral, detectors de presència, línies perimetrals d'infrarojos, portes i finestres de ferro forjat...

 

Reben a trets la policia quan anaven a fer un registre en un dels habitatges del clan a Riudoms

En un dels registres realitzat en un habitatge situat als afores de Riudoms, els agents encarregats de l'assalt van ser rebuts amb diversos trets d'armes de foc, atrinxerant-se a l'interior de l'immoble dos individus amb armes de foc curtes. Al final, els agents van poder convèncer-los perquè desistissin de la seva actitud. En un altre registre practicat en una nau industrial, es van interceptar dos individus quan intentaven escapolir-se a través d'una porta posterior portant una altra arma de foc que no els va donar temps a utilitzar.

 

De les vigilàncies a les quals van ser sotmesos els seus membres, es va poder descobrir que els líders de l'organització, un ciutadà eslovac i la seva parella, de nacionalitat romanesa, supervisaven cadascun dels centres on es conreava la droga. S'encarregaven del contacte amb els futurs compradors, de vegades els acompanyaven a la plantació per a examinar el gènere i també llogaven els vehicles que utilitzaven tots els membres amb la intenció d'entorpir la tasca policial. La resta d'integrants de la banda tenia funcions de cura i vigilància de les plantacions.

 

 

Maquinària d'última tecnologia per aconseguir una producció a escala industrial

L'interior dels habitatges i les naus industrials localitzades per la policia s'havien compartimentat i condicionat per a albergar la infraestructura necessària per a cadascuna de les fases de cultiu, creant així un sistema de producció industrial. Es va descobrir, a més, que tots els immobles tenien la llum punxada. Entre l'equipament que feia servir l'organització destaca un laboratori equipat amb l'última tecnologia on s'experimentava amb nous tipus de marihuana per a aconseguir que les plantes fossin més productives i dues peladores industrials de cabdells de marihuana.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Els detinguts són sis homes i dues dones de nacionalitat sèrbia, eslovaca i romanesa, d'entre 28 i 60 anys. Tots vuit han ingressat a presó, sis d’ells sense fiança i dos més sota fiança de 40.000 euros. Se’ls imputen els delictes d'organització criminal, tinença il·lícita d'armes, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.