La Guàrdia Civil intercepta 36 quilos de tabac il·legal a Sant Carles de la Ràpita

La mercaderia es va trobar en un magatzerm de paqueteria
La mercaderia estava preparada per ser enviada a dotze adreces diferents | Cedida
 

La Guàrdia Civil ha interceptat 36 quilos de picadura de tabac procedents d'un magatzem de paqueteria, a Sant Carles de la Ràpita. Segons ha informat el cos, la mercaderia s'hauria obtingut a través d'internet i estaria preparada per ser enviada a dotze direccions diferents, distribuïda en 16 paquets.

Gràcies als diferents mètodes de control per a la prevenció del contraban que la Guàrdia Civil té desplegats per tota la província, i arran de les últimes intervencions practicades relacionades amb el tràfic de picadura de tabac obtinguda mitjançant procediments il·legals, i sense passar cap mena de control sanitari, la setmana passada es van poder detectar, en una empresa de paqueteria, diversos paquets que per la seva olor podrien contenir productes derivats del tabac d'origen desconegut, pels que es va procedir a intervenir-los.

Dotze comandes preparades

Una vegada es van inspeccionar els paquets, es va comprovar que anaven dirigits a dotze destinataris diferents de la comarca del Baix Ebre. Com es tractava d'un producte clandestí, es va procedir a localitzar als receptors i citar-los al centre de distribució de paqueteria, per procedir a l'obertura dels paquets. Una vegada oberts es van descobrir diverses bosses de plàstic que contenien picadura de tabac, sense els precintes comunitaris ni cap documentació que emparés el producte.

D'aquesta manera, es va formular una acta de denúncia, segons la llei contra el contraban, a dotze persones d'entre 30 i 45 anys per la comercialització i circulació de gèneres estancs fora dels canals legals establerts. Les anomenades 'labors del tabac' són els impostos sobre els productes del tabac i estan sotmeses a una fiscalitat molt elevada. La seva tributació per l'impost especial de les labors de tabac i la tributació de l'IVA ocasiona un elevat frau a la hisenda pública.

Tal com detalla la Guàrdia Civil, l'adquisició d'aquests productes de manera clandestina i sense comptar amb les garanties de qualitat i control a les que es troben sotmesos, pot incrementar els riscos que ja de per si es troben en aquests productes.

"Ara mateix: Nou cop policial contra el tràfic de marihuana a Tarragona i Reus" "Intervenció clau: Un mosso fora de servei evita una desgràcia a Torredembarra"