Els veïns delaten la 'narcofamília' de Roda de Berà que cultivava marihuana

Han detingut dos homes i una dona del mateix nucli familiar que tenien 380 plantes de 'maria'
La Guàrdia Civil i la Policia Local van trobar 379 plantes de marihuana | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil ha desmantellat una plantació de marihuana dins d'una casa unifamiliar de Roda de Berà. S'han confiscat 379 plantes d'aquesta plantació d'interior o 'indoor'. S'han detingut tres persones d'una mateixa família com a responsables del cultiu i elaboració de la droga. La investigació va començar el passat mes de novembre, quan diversos usuaris del mercat del poble van alertar la policia de l'existència d'una casa on s'hi cultivava marihuana. A partir d'aquí, Guàrdia Civil i Policia Local van organitzar diversos dispositius per desmantellar aquesta plantació clandestina.

 

Gràcies a la informació obtinguda en la investigació i a la col·laboració dels tècnics de l'empresa subministradora d'energia elèctrica, es van poder constatar l'existència d'elements característics destinats al cultiu de la marihuana. A la casa, els agents van trobar un total de 379 plantes en fase adulta repartides en quatre habitacions del primer pis, i en una altra habitació hi havia 1.196 cabdells. Dalt d'un altell s'hi trobava la zona de l'assecat de la marihuana, i també material per al cultiu i elaboració de la droga.

 

Els agents van identificar el propietari, qui va col·laborar amb la policia, i van detenir tres persones, dos homes i una dona de nacionalitat espanyola i del mateix nucli familiar. Se'ls imputa un suposat delicte contra la salut pública i frau de fluid elèctric. Tots tres detinguts van declarar en dependències policials i van ser deixats en llibertat, a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell. Durant el registre, el propietari va col·laborar amb els agents, facilitant l'accés a l'habitatge i a la pròpia instal·lació del cultiu, que es trobava a la primera planta de la casa.