Els agents del Seprona en el moment del rescat dels vuit cadells desnodrits en una finca de Roquetes

Rescaten vuit cadells de gos i la seva mare desnodrits i en pèssimes condicions en una finca a Roquetes

La gossa s'havia perdut i havia donat llum als vuit cadells en una caseta destruïda

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil  i voluntaris de la protectora d'animals Arca han rescatat un total de vuit cadells de gos i una gossa adulta que es mostraven símptomes de desnodriment i insalubritat en una finca particular ubicada a Roquetes, al Baix Ebre, a la partida Bandejats.

Els fets van tenir lloc la primera setmana de desembre, quan voluntaris de la protectora d'animals Arca van donar l'avís al Seprona que s'havia perdut una gossa femella de raça conillera, que podia haver donat a llum a les seves cries en alguna finca particular del terme municipal de Roquetes.

La Guàrdia Civil va establir diversos conjunts de recerca de l'animal, fins que van observar que en una finca que tenia un tancat perimetral hi havia la gossa que buscaven. Els agents del Seprona es van posar en contacte amb el propietari de la finca i li van explicar el motiu pel qual estaven allà. L'amo de la finca va col·laborar amb els agents i els va deixar passar. Finalment, es van localitzar, en una caseta d'animals destruïda, la gossa i els vuit cadells, que la mare intentava ocultar.

Una vegada establerta la primera presa de contacte amb l'animal, els voluntaris de la protectora d'animals i el personal del Seprona van agafar gossets i la seva mare i els van traslladar a les instal·lacions de la protectora, on se'ls va proporcionar aliment i un tractament higiènic per tal que es poguessin recuperar.

Els agents del Seprona en el moment del rescat dels vuit cadells desnodrits en una finca de Roquetes
La gossa s'havia perdut mentre estava embarassada i va donar a llum als vuit cadells en una finca | Guàrdia Civil