Imatge d'un agent del Seprona i un dels gossos abandonats en una finca de Masdenverge

La Guàrdia Civil rescata quatre gossos abandonats en una finca de Masdenverge

Els animals han entrat a la protectora Engrescats i, si no són reclamats, entraran al programa d'adopció

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil van rescatar la setmana passada quatre gossos que havien sigut abandonats pels seus amos en una finca al terme municipal de Masdenverge, al Montsià. Els amos havien tornat al seu país d'origen abandonant els animals sense menjar ni aigua.

Els fets van tenir lloc la setmana passada, quan agents del servei de protecció de la natura (Seprona) van rebre una trucada d'una veïna de Masdenverge que alertava que hi havia quatre gossos lligats en una finca del municipi, i els seus amos no s'havien deixat veure des de feia temps.

Els agents del Seprona es van desplaçar fins a la finca i van comprovar que hi havia indicis que indicaven que estaria deshabitada. Els quatre animals estaven en un «estat millorable», sense disposar de xip d'identificació i mostrant molta inquietud quan se'ls oferia menjar i aigua. A més, van detectar que un d'ells tenia símptomes de leishmaniosis.

Mentre els guàrdies civils es trobaven a la finca alimentant els gossos, diversos veïns van acudir al lloc i van comunicar-los que les persones que vivien en aquell lloc havien marxat al seu país d'origen feia diverses setmanes, deixant els gossos lligats i sense menjar ni aigua. Han sigut els veïns els qui han alimentat els animals aquestes setmanes.

Per aquest motiu, el Seprona es va posar en contacte amb l'Ajuntament de Masdenverge per comunicar la incidència. Des del consistori van informar que tenien un conveni amb l'associació protectora d'animals Engrescats, per la recollida i cura d'animals. 

Així doncs, els quatre gossos van passar a la protectira i se'ls va fer un reconeixement veterinari i es va verificar el seu estat de salut. Si després de 20 dies els seus propietaris no els reclamen, els animals passaran a formar part del programa d'adopció o apadrinament per assegurar-los un futur millor.